Süper Lig'de Beşinci Günün Ardından

136

Theness Otel/Kocaeli’de devam etmekte olan Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nde beşinci gün, oynanan çift tur ile geride kaldı. Bugün saat 10.00’da başlayan beşinci ve 17.00’de başlayan altıncı tur müsabakalarında alınan sonuçları haberin devamında görebilirsiniz.






Ligin favori takımlarından İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü Socar – K.N.I. beşinci turda karşılaştığı Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 5½ - 4½, altıncı turda karşılaştığı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü 6 – 4 mağlup etti. Kadrosunda 6 Büyük Usta, 2 Uluslararası Usta, 3 FIDE Ustası, 2 Kadın Usta Adayı bulunduran İ.T.Ü. Socar – K.N.I. Süper Satranç Ligi’nde yoluna kayıpsız devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, İ.T.Ü. Socar – K.N.I. mağlubiyetinin ardından 8 puan ile ikinci sırada girdiği altıncı turda Ankara Demirspor Kulübü ile karşılaştı. Ankara ekibini 6 – 4 yenen Hatay B.B.G.S.K. puanını 10’a yükselterek ikinciliğini sürdürüyor.
ÂÂ
İlk iki turda aldığı farklı masa galibiyetleri ile girdiği üçüncü turda Mersin ekibine 5 masa puanı veren Denizsu Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü, dün İ.T.Ü. Socar – K.N.I.’ye mağlup olmasının ardından şampiyonluk yarışında yara aldığı Süper Satranç Ligi’nin beşinci turunda Ankara Demirspor Kulübü’nü 5½ - 4½ yenmeyi başardı. Altıncı tura bu moral ile giren Denizsu Aquamatch, rakibi Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile berabere kalarak üçüncü sıradaki yerini korudu. Siyah beyazlılar ise puanını 7’ye yükseltti.
ÂÂ
Beşinci turda Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü’ne 6 – 4 mağlup olan ve altıncı tura 1 puan ile 11. Sırada giren Antalya Çallı Spor Kulübü, ligin son sırasındaki Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni 7½ - 2½ yenerek puanını 3’e yükseltti. Böylece bir üst sırasındaki 2 puana sahip Demirspor ekibini geçerek düşme hattından çıkmış oldu.

Bugün oynanan iki turda da kazanmayı başararak düşme hattından uzaklaşan takımlar, Antalya Çallı Spor Kulübü ve Mersin Ezgi Satranç Kulübü’nü 6 – 4 yenen Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü ile T.S. Alyans Satranç Spor Kulübü ve Türk Hava Yolları Spor Kulübünü de 6 – 4 yenen Tarsus Zeka Satranç Kulübü oldu.
ÂÂ
Süper Satranç Ligi’nde yedinci tur yarın saat 15.00’de başlayacak.

111
Necmettin Korkmaz - IM Cemil Gülbaş
Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü
155
WCM Yeşim Patel
Denizsu Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü
114
GM Evgenij Miroshnichenko
Tarsus Zeka Satranç Kulübü
14
FM Babageldi Annaberdiyev - Mehmet Emin Kaplan - Burcu Melis Temel - Çağla Yaren Aslan
Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü