Süper Lig'de On Bir Tur Geride Kaldı

ryan taylan_butrosTürkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi on birinci tur müsabakaları bugün saat 20.26'da tamamlandı. 20 puan ile birinci sırada bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Socar – K.N.I.’nin bay geçtiği bu turda, liderin en yakın iki takipçisinin arasındaki kıran kırana mücadele görülmeye değerdi.










On birinci tura 14 puan ile üçüncü sırada giren Denizsu Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü, 17 puan ile ikinci sırada bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile karşılaştı. Günün en çok dikkat çeken mücadelesinde kazanan takım, ikinci masasında GM Farrukh Amonatov’dan gelen tam puan ile 4½ - 4½’luk eşitliği lehine çeviren Hatay ekibi oldu.
Â
Antalya Çallı Spor Kulübü karşısında galip gelerek ilk üç umutlarını sürdürmek isteyen Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Antalya ekibi karşısında aldığı 5½ masa puanı ve Denizsu Aquamatch’in mağlup olması nedeniyle ulaştığı 15 puan ile üçüncü sıraya yükseldi.
Ligde kalmak için bundan sonraki karşılaşmalarına mutlak galibiyet hedefi ile çıkacak takımlardan Türk Hava Yolları Spor Kulübü, ligde on iki puanda beşinci sırada bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü 6 – 4 yenerek rahat bir nefes aldı.
Siyah beyazlılar ve Maraş ekibi ile birlikte ligde ilk üç umutlarını sürdürmek isteyen Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, bir alt sırasındaki 9 puana sahip T.S. Alyans Satranç Spor Kulübü’nü 7 - 3 mağlup ederek hedefine bir adım daha yaklaştı.
Â
Düşme potasının hemen üstünde bulunan 5 puana sahip Ankara Demirspor Kulübü ile 6 puana sahip Tarsus Zeka Satranç Kulübü bugün karşılaştıkları rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Mersin ekibi Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni 9½ - ½, Ankara ekibi de Mersin Ezgi Satranç Kulübü’nü 7½ - 2½‘luk skor ile geçti.
Â
Süper Satranç Ligi'nde on ikinci tur yarın saat 15.00'de başlayacak.


hasanhulkinalbantoglu
Hasan Hulki NalbantoÄŸlu
T.S. Alyans Satranç Spor Kulübü
gulnarmammadova
WGM Gulnar Mammadova
Antalya Çallı Spor Kulübü
AlperenAydogan
Alperen AydoÄŸan
Türk Hava Yolları Spor Kulübü