Türkiye Şampiyonası'nın Basın Lansmanı Denizli Buldan'da Yapıldı

1 1Denizli Buldan Belediyesi’nin sponsorluğunda 01 – 15 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası’nın Basın Lansmanı; Buldan’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü olan 4 Eylül’de Belediye El Sanatları ve Kültür Derneğinde gerçekleştirildi.


Basın lansmanına Buldan Kaymakamı  Hacı Uzkuç, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Hilmi Darı, Doç. Dr. Selçuk Burak Haşiloğlu, Denizli Gençlik Hizmetleri  Şube Müdürü Ayvaz Polat, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyesi Ömer Gökçe, Ege Bölge Temsilcisi  Kemal Boztekin, Denizli İl Temsilcisi Ömer Sevinç, İl Temsilcisi Yardımcısı Yardımcısı İsmail Sarı,  Buldan İlçe Temsilcisi Mehmet Aslan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

 

DSC 1273

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay açılış konuşmasında; “Buldan’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, 01-15 Kasım 2014 tarihlerinde ilçemizde gerçekleştireceğimiz Türkiye’nin en değerli on dört sporcunun katılacağı Türkiye Satranç  Şampiyonası’nın basın lansmanının gerçekleştirmenin mutluluğu yaşıyorum. Satrançla birlikle analitik düşünmeyi öğrenen, yaratıcı ve üretken gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda ilçemize bu prestijli şampiyonanın yapılması için bize öneriyle gelen, ilçemizde öğrencilerin bu güzel atmosferine yaşamasına olanak veren Federasyon Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözü Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’a verdi.

1 1


Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay konuşmalarında; “Böyle anlamlı bir günde burada bulunmaktan şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına büyük mutluluk duyuyorum. Basın mensubu arkadaşlara Federasyonumuz hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum. Türkiye Satranç Federasyonu bugün 400.000’nin üzerinde lisanslı sporcu sayısıyla  Türkiye’de en fazla lisanlı sporcuya sahip bir Federasyon haline geldi. 81 ilde örgütlü bir federasyonuz ve illerde çok önemli yarışmalar yapıyoruz. Bu önemli yarışmalardan biri de Türkiye Şampiyonası. Bu prestijli şampiyonayı gerçekleştirmek için bize her türlü olanağı sağlayan başta Buldan Belediye Başkanımız olmak üzere,  Belediye çalışanlarına ve Buldan Halkına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Şampiyonası’nda bu sene ilk defa yeni uygulayacağımız formatla; 2013 Türkiye Şampiyonu, 2014 Türkiye Kadınlar Şampiyonu, 2014 Türkiye Gençler Şampiyonu, 2014 Türkiye Kupası’nın ilk dokuz sporcusu ve en yüksek uluslar arası kuvvet derecesine (ELO) sahip iki sporcunun katılımıyla 15 gün Satrancın kalbi Buldan’da atacak. Tüm maçları internet üzerinden canlı yayınla vereceğimiz şampiyonaya tüm Buldan’lı öğrencilerimizi bekliyoruz” diyerek sözü Buldan Kaymakamı’na bıraktı.

DSC 1274


Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç konuşmalarında; “ Konuşmama başlamadan önce Türkiye Şampiyonasına katılacak bu on dört sporcuyu alkışlamak istiyorum. Federasyon Başkanımızı ve Yönetim Kurulu üyelerimizi böyle güzel bir günde burada görmekten ve ilçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sayın Belediye Başkanımız,  bu sene 7 – 8 Haziran 2014 tarihlerinde Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali kapsamında satranç turnuvası heyecanını bizlere yaşattı.  Bugün ise;  01 – 15 Kasım 2014 tarihlerinde ilçemizde Türkiye’nin en üst düzey on dört satranç sporcusunun katılacağı Türkiye Şampiyonası’nın basın toplantısını yapıyoruz.  Belediyelerin görevi sadece ilçelerin bakım ve onarım işleri olmamalı, Belediyemizin spora ve sporcuya yapmış olduğu destekten dolayı kutluyorum” dedi. 
buldan