Türkiye İş Bankası Şampiyonlarla Buluştu

b2005 yılından bu yana ana sponsorumuz olan Türkiye İş Bankası, bu yıl gerçekleştirilen uluslararası turnuvalarda madalya kazanan genç sporcularımızı kutlamak için bir tören düzenledi. Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Genel Müdür Adnan Bali'nin ev sahipliğinde düzenlenen törene Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler, uluslararası turnuvalardan madalya ile dönen yaşları 7 ila 17 arasında 28 genç satranç sporcusu ve aileleri katıldı. Genç sporcular günün anısına hazırlanan sertifikalarını Ersin Özince ve Adnan Bali'den aldılar.

Açılışta söz alan Ersin Özince, Türkiye'nin, satrancın altyapısında dünyanın en hızlı gelişen, en güçlü üç ülkesinden biri konumuna geldiğini belirterek "Bu emekle, akılla, fikirle oluyor. Bunu mutlaka sürdürmemiz, geliştirmemiz lazım" dedi. Satranca sundukları katkının topluma mâl olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Özince, Türkiye'deki genç nüfusa dikkati çekerek "Türkiye'de insan sermayesi var, ama tasarruf gibi onu da toplamayı ve değerlendirmeyi bilmemiz gerekiyor" dedi.

İnsana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu vurgulayan Özince Türkiye Satranç Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile satrancın seçmeli ders olarak okullara girdiğini ve bu işbirliğine İş Bankası'nın da dâhil olduğunu, yaklaşık 10 yıldır süren birliktelik sonucu Türkiye'nin satrançta çok önemli yerlere geldiğini vurguladı. Satranç sporcularının başarılarının bir futbol dedikodusu kadar gündemde yer almadığını belirten Özince, "Satranç sadece bir oyun değil, antrenmanıyla metoduyla bir disiplin olarak sürdürülmeli. Madem ki satrançta böylesine bir altyapıya sahibiz, Türkiye Satranç Federasyonu'nun olanaklarının İş Bankası'nın sponsorluğunun ötesinde düşünülmesi ve planlanmasında yarar var" ifadelerini kullandı.

 EC 1385
Ersin Özince Cumhuriyet döneminde kurulan Türkiye'nin en büyük özel sermayeli bankası olan Türkiye İş Bankası'nın 90. yıldönümünün kutlandığı şu günlerde, Türkiye Satranç Federasyonu'nun başında bir "Cumhuriyet Kadını" görmekten büyük mutluluk ve gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

 EC 1443
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da Türkiye'nin son yıllarda satrançta kaydettiği gelişmeye değindi ve uluslararası turnuvalarda elde edilen başarılardan örnekler verdi. İş Bankası'nın 23 Aralık 2005'te Federasyonun ana sponsoru olmasının ardından uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi gururlandıran büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Tulay, yine Bankanın ülkenin her tarafında açtığı satranç sınıflarının bu sporun bugünkü noktalara gelmesinde önemli katkısı bulunduğunu söyledi.

Törene katılan satranç sporcuları arasında, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda, Onkoloji Olimpiyatları'nda, Avrupa 18 Yaş Altı Genç Takımlar Şampiyonası'nda ve Dünya Yaş Grupları turnuvalarında madalya almış olan sporcular yer aldı.

 EC 1416
 EC 1428
 EC 1440
 EC 1489
 EC 1467
 EC 1496
 EC 1512
 EC 1523
 EC 1542


Davete katılan sporcularımız

Türkiye'de en çok lisanslı sporcuya sahip spor dallarından biri olan satranç, Türkiye'nin önemli uluslararası başarılar elde ettiği bir alan haline geldi. İş Bankası'nın, satrancın Türkiye'de yaygın biçimde oynanan kitlesel bir spor ve önemli bir eğitim aracı haline getirilmesi hedefiyle 2005 yılında Türkiye Satranç Federasyonu'na ana sponsor olmasından bugüne kadar geçen sürede 13 Dünya şampiyonluğu, 18 Dünya ikinciliği, 13 Dünya birinciliği, 31 Avrupa şampiyonluğu, 27 Avrupa ikinciliği, 27 Avrupa üçüncülüğü elde edildi, uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı ise 236 oldu. 2005 yılından bu yana satranç oynayan lisanslı sporcu sayısı ise 30 binden 444.228'e, satranç antrenörü sayısı 2 binden 69.097'ye, turnuva sayısı 400'den 3.750'ye, kulüp sayısı ise 600'den 2.008'e yükseldi.

 EC 1554