Mobile menu

KURULLAR

"Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur"

  chesssTürkiye Satranç Federasyonu Ulusal Takım sporcularının fiziksel gelişimlerine destek olabilmek amacı ile profesyonel spor kondisyoneri Murat Atıl ile çalışmaya başladı. Amacımız sporcularımızın satranç sporunu yaparken, fiziksel egsersizleri de düzenli olarak devam ettirebilmelerini sağlamak. Bu sayede sporcularımızın kondisyonlarını arttırmayı ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmelerini hedefliyoruz. Yapılan ilk kamp çalışmalarında;


* Bel ve sırt bölgesindeki kaslarda zayıflık ve güçsüzlük
* Tüm kas gruplarında koordinasyon eksikliği
* Postür(Anatomik duruş/pozisyon) bozuklukları
* Aerobic düzeyde yetersizlikler
* Esneklik zaafiyetleri

gözlemlenmiştir.

Tüm sporcularımızın yukarıdaki eksiklikleri giderebilecekleri örnek egzersizleri aşağıda bulabilirsiniz. Murat Atıl tarafından hazırlanan egzersizler, eski milli atlet Hamza Alakuştekin tarafından uygulanmıştır.

Ayrıca; Sağlıklı Yaşam, Psikolog Görüşü, Beslenme ve Eğiticiler konulu "Sporculara, Ailelere, Eğiticilere Öğütler" başlıklı bilgilendirme yazı için tıklayınız. 


EGZERSİZLER


* Bel ve Sırt Kasları İçin Egzersizler

 

 


 * Karın Kasları İçin Egzersizler

 

 


 * Bacak Egzersizleri


 


 * Stretching (Esnetme Hareketleri)

 

  


* Yanlış Yapılan Egzersizler

 

  


muratatil  Murat Atıl Kimdir?

 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu'ndan mezun olan Atıl, Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda Antrenman ve Hareket Bilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. Murat Atıl çeşitli zamanlarda Atletizm, Masa Tenisi, Futbol, Kayak, Güreş ve Voleybol Federasyonlarıyla profesyonel olarak çalışmıştır.