Mobile menu

Ligde Sekiz Tur Tamamlandı

IMG 0737Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nde sekiz tur geride kaldı. Bugün saat 10.00'da başlayan sekizinci tur 15.40'ta sona erdi. Bu sezon kadrosuna Sırp GM Bojan Vuckovic, GM Vladislav Nevednichy ve WGM Gulnar Mammadova'yı transfer eden Antalya Çallı Spor Kulübü, Er Bakır Spor Kulübü ile olan mücadelesinden 5,5-4,5 galip ayrılarak dördüncü sıradaki yerini korudu.

Sekizinci tura dört büyük usta ile çıkan 2012 lig şampiyonu Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 2244 Elo ortalaması ile lige 10. sırada başlayan Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü'ne karşı 3,5-6,5 kazanarak ikinci sıraya yükseldi.

Son üç turda puan alamayan ligin deneyimli takımlarından Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü bu tur üzerindeki talihsizliği atarak Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü'nü 5,5-4,5 yendi ve ligdeki üçüncü kazancını elde etti. Akdeniz Belediyesi ise dört kazanç ve üç kayıp ile yedinci sıraya geriledi.

Bu turun en iyi skoru İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü'nden geldi. GM Alexander Ipatov'u genç masada oynatan İTÜ yalnızca bir masadan puansız ayrıldı. T.S. Alyans satranç Spor Kulübü ile olan mücadeleden beş kazanç ve dört beraberlik ile ayrılan İTÜ dokuzuncu tura beşinci sırada giriyor. T.S Alyans Satranç Spor Kulübü'nün 20 yaş altı kadın sporcusu IM Nazi Paikidze bu turda da kazanarak 7'de 7 tam puan ile masa birinciliğine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Turun tek beraberliği Ankara Demirspor Kulübü ile Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü arasında gerçekleşti. 5-5 biten karşılaşmanın ardından Ankara ekibi onuncu sıradaki yerini korurken, Kahramanmaraş ekibi ise üçüncü sıraya geriledi.

Ligin başından bu yana zirveyi kimseye kaptırmayan İstanbul Pera Spor Kulübü, Ezgi Satranç Spor Kulübü karşısında elde ettiği 6,5 puan ile bu turda da kazanarak birinci sıradaki yerini koruyor.

Ligin dokuzuncu turu bugün saat 17.00'da başlayacak.

IMG 0694
 WGM Betül Cemre Yıldız, WFM Selen Sop, Büşra Arığ
IMG 0705
 IM Batuhan Daştan - Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü
IMG 0709
 IM Zurab Javakhadze - Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü
IMG 0717
 WGM Gulnar Mammadova - Çallı Spor Kulübü
IMG 0724
 Melih Okuş - T.S Alyans Satranç Spor Kulübü
IMG 0733
 CM Cankut Emiroğlu - Ankara Demirspor
IMG 0734
 Efe Kerem Uzunoğlu - Ankara Demirspor
IMG 0736
 GM Bojan Vuckovic - Çallı Spor Kulübü
IMG 0740
 Burcu Melis Temel - Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü
IMG 0743
 GM Ivan Popov - Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü
IMG 0748
 Ezgi Menzi - Pera Spor Kulübü
IMG 0752
 GM Barış Esen - Çallı Spor Kulübü
IMG 0753
 GM Rauf Mamedov - BJK
IMG 0756
 GM Ferenc Berkes - BJK