Mobile menu

BJK Zirveyi Bırakmıyor

bjk11Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin onbirinci turu saat 21.00'da sona erdi. Tur öncesi üçüncü sırada yer alan ve ligde tek kaybı bulunan Pera Spor Kulübü, T.S Alyans Satranç Spor Kulübü'ne 6-4 kaybederek beşinci sıraya geriledi. İlk üç masada üç puan alan Manisa takımı bu zafer ile onikinci tura dördüncü sırada giriyor.


Günün en iyi skoru Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü'nden geldi. Ezgi Satranç Kulübü'ne karşı 8,5-1-5 kazanan ligin yeni takımlarından Akdeniz Belediyesi bu önemli galibiyet ile ikinci sıraya yerleşti.

Lider Beşiktaş, Ankara Demirspor Kulübü ile olan mücadelesinde hiçbir masada puan kaybetmedi. BJK elde ettiği altı beraberlik ve dört kazanç ile Ankara ekibini 7-3 yendi. Ligdeki dokuzuncu kazancına ulaşan siyah beyazlılar ilk sıradaki yerini koruyor.

Ev sahibi Er Bakır Spor Kulübü – İTÜ maçı 3,5-6-5 İTÜ'nün lehine noktalandı. Er Bakır'ın kazançlarından biri beşinci masada IM Masha Klinova ile oynayan Cihan Sevinç Genç'ten geldi. 50. hamlede At – Fil matı için harekete geçen Genç, 94. hamlede rakibini mat ederek takımına bir puan kazandırdı.

Günün ikinci iyi skoruna imza atan Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü, Ceyhan Belediyesi Spor Kulübü'ne karşı 2-8 galip gelerek dokuzuncu sıradaki yerini korudu.

Ligin deneyimli ve kuvvetli takımlarından Çallı Spor Kulübü, Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü'ne 4,5-5,5 kaybederek altıncı sıraya geriledi. İzmirli ekip bu kazanç ile ligdeki altıncı kazancına ulaşarak onikinci tura yedinci sırada girdi.

Ligin onikinci turu yarın saat 15.00'da başlayacak.


IMG 0906
 CM Bahadır Özen - Shahin Hajiyev - Ezgi Satranç Kulübü
IMG 0911
 Sıkı dostlar tur öncesi bir arada
IMG 0918
 Ankara Demirspor Kulübü
IMG 0925
 Sinem Çağla Gündoğan ve Ayça Fatma Durmaz
IMG 0937
 BJK
IMG 0963
 Melih Yurtseven - Çallı Spor Kulübü
IMG 0968
 Doğuş Diril - Manisa T.S Alyans Satranç Spor Kulübü
IMG 0969
 Burcu Şaşmazel - Ankara Demirspor Kulübü