Mobile menu

Burhaniye Atatürk Kupası Satranç Şenliği Sona Erdi

004Burhaniye Belediyesi sponsorluğunda 13 – 14 Nisan 2013 tarihlerinde Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen turnuvaya dört kategoride toplam 180 sporcu başvurdu. 6 tur İsviçre Sistemi ile oynanan karşılaşmalar son derece büyük çekişmelere sahne oldu. Açık kategoride ilk üç derece son iki yılın Türkiye Şampiyonu GM Dragan Solak ile yine geçmiş yıllarda Türkiye Şampiyonlukları olan IM Oğulcan Kanmazalp ve IM Suat Soylu tarafından paylaşıldı. 2004 ve sonrası doğumluların yarıştığı A Kategorisinde, Milli Takım Havuzunda yer alan sporcuların çetin mücadelesine tanık olduk. A Kategorisinde Altuğ Bozyaka (Bursa) birinci, Batu Yılmaz (İzmir) ikinci, Ozan Arpacı (İzmir) üçüncü oldu.

007

B Kategorisinde 2002 – 2003 doğumlular yarıştı. Yine çekişme çok büyüktü. İlk üç derece averajla belirlendi. Ali Eren Aydın (İstanbul) birinci, Mustafa Kavukçu (Manisa) ikinci, Kaan Selvi (İzmir) üçüncü oldu.

008

2000 – 2001 doğumlular ise C Kategorisinde yarıştı. C Kategorisinde Çanakkaleli kadın sporcuların egemenliği vardı. Bursa'dan katılan Ozan Önal, Çanakkale'den katılarak birinci olan Didem Nuray Yurdakul ve üçüncü olan Ayça Aksoy arasında ikinci oldu.

016 GM Solak - IM Soylu

GM Dragan Solak ve IM Suat Soylu

001

00001

002

005

010

GM Dragan Solak ve eşi Milli Takım eski sporcularından Yıldız Çavuşoğlu Solak üçüncü turda yanyana oynadı.

012

Burhaniye Atatürk Kupası Satranç Şenliği'nde Dragan Solak çocuklarla küçük karşılaşmalar da yaptı. Çocukların yakın ilgisini Dragan Solak karşılıksız bırakmadı, bol bol resim çektirdi. Kimi zaman rakipleriyle ve genç sporcularla pozisyonları tartıştı.

014

013

IM Ogulcan Kanmazalp

Ödül töreninden önce TSF Burhaniye İlçe Temsilcisi Dr. Birgi Tuna, Çanakkale 1915 Satranç Kulübü Başkanı Metin Çetin, İzmir Satranç Dostları Derneği Yöneticisi Hakkı Serim, Bursa Nida Satranç Kulübü Yöneticisi Yurdanur İnce ve Bursa Gemlik Belediyespor Satranç Koordinatörü Selçuk Aydın'ı sahneye davet etti. Dr. Birgi Tuna, Metin Çetin, Hakkı Serim, Yurdanur İnce ve Selçuk Aydın, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen ve Satranç Sporuna destek veren başta hakemler olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne, Burhaniye Belediyesi'ne ve Burhaniye Kaymakamlığı'na birer plaket sundular.

Burhaniye Belediye Başkanı adına söz alan Başkan Yardımcısı Levent Acartabak, Burhaniye olarak çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmayı arzu ettiklerini, Burhaniye Belediyesi olarak üzerlerine düşen ne olursa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

015

Karşılaşmaların sorunsuz tamamlanmasını sağlayan hakem heyetinde Ulusal Hakem Ahmet Uçtu, İl Hakemleri Ali Beşbudak ve Orhan Yağmuroğulları, Aday Hakemler Alper Demir, Zafer Yaşar ve Sami Akyüz görev yaptılar.

006


009

GM Dragan Solak ve IM Suat Soylu