Mobile menu

Antalya'da Cumhuriyet Bayramı Turnuvası

muratpasada-hamleler-yarisiyor-01Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası, Muratpaşa Belediyesi sponsorluğunda 462 sporcunun katılımıyla başladı.

Turnuva Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal'ın saat 10:30'da açılış hamlesiyle başladı. Yoğun yağışa rağmen katılımın yüksek olması dikkat çekti.

Turnuvanın ilk gününde dikkat çeken sonuçlar vardı. 7 yaş genel kategorisinde Amirkhon Gulyamov, Efe Eray Deniz ve Selim Yiğit Zorbaz 4. tur sonunda kayıpsız devam eden sporculardı. 7 yaş kızlarda ise Duru Akın ve Ece Aylin Ekşi yollarına kayıpsız devam ettiler. 8 yaş genelde Emirhan Efe Çalık, Berat Atar, Ege Çakır ve Emirhan İyigün kayıpsız devam eden sporculardı. 8 yaş kızlarda İlayda Acar ve Aliye Karagüllü tam puanda kalan 2 sporcu olarak dikkat çekti. 9 yaş genelde Cem Çekli ve Oğuz Puhur puan kaybetmeyen iki sporcu olarak zirveyi paylaşıyorlar. 9 yaş kızlarda da aynı şekilde Elif Ünlü ve Merve Cankurtaran tam puanda devam eden iki sporcu. Sürpriz sonuçların yaşandığı 10 yaş genelde Sezer Ceylan ve İsmet Şen yollarına kayıpsız devam ettiler. Yine sürpriz sonuçların görüldüğü 10 yaş kızlarda Fidan Çiçek puan kaybetmeyen tek sporcu olarak zirvede yalnız kaldı. 11 yaş genel kategorisinde de Rafet Üregen zirvede yalnız. 5 tura düşürülen 11 yaş kızlar kategorisinde de Sudenaz Dalgar zirveye tek başına yerleşmiş durumda. Genel ve kızlar kategorilerinin birleştirildiği 12 yaş kategorisinde de Rüçhan Emre Metin zirvede yalnız kaldı. Yine sürpriz sonuçların yaşandığı açık yaş kategorisinde Adem Avcı ve Kemal Seviner zirveyi paylaşıyorlar.