Mobile menu

Makaleler

Kültürlerarası Hızlı Satranç Turnuvası

satranc_klAlmanya'nın Köln kentinde ve çevresinde faaliyetlerini sürdüren Türk satranç kulübü "Satranç Club 2000"'in düzenlediği Kültürlerarası Hızlı Satranç Turnuvası ile farklı milletlerden satranç tutkunlarını bir kez daha bir araya getirdi. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ve göçün 50. yılı olması nedeniyle özel bir anlam kazanan türnuvaya toplam 51 satranç meraklısı katıldı.
Aralarında ustaların da bulunduğu turnuva, 7 tur İsviçre sistemi üzerinden oynandı. Çekişmeli geçen karşılaşmalar sonucunda Eugen Haskelman birinci olurken, ikinciliği Alexander Johannes ve üçüncülüğü Alex Peters aldı. Elli yaş üstü kategorisinde Dr.Thomas Schunk birinciliği kazanırken, 18 yaş altı gençlerde Muhammed Enes Osta(13) şampiyon oldu. Dereceye girenlere 50. yıla özel hazırlanan turnuva sertifikaları, kupa, satrançla ilgili kitapların yanında, Köln Başkonsolosluğu'nun hediye ettiği çini işlemeli Gümüş tabak ve İstanbul kitapları verildi.

HERKESİ BEKLİYORUZ

Turnuvaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Satranç Club 2000 Başkanı Güven Manay, şunları söyledi 'Beş yıldır düzenlediğimiz turnuvada bu yıl Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünü de kutluyoruz. Bu yıl rekor bir katılım oldu. Satranç insanları düşünmeye yönelten bir spor. Her kültürden, her dilden, her ırktan insan bize katılabilir. Satrancı öğrenmek isteyen veya oyunculuğuna güvenen herkese kapımız açık. İsteyenler www.satranc.de.vu adlı sitemiz üzerinden bize ulaşabilirler.'