Mobile menu

Makaleler

AYGEG Eğitim Hedeflerini Yükseltti

chessAYGEG gerçekleştirdiği son toplantısında Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonasından Altyapı Milli Takım Havuzu'na seçilen sporculara yönelik eğitim politikasına yeni bir düzenleme getirdi. Yeni düzenlemeyle Milli Takım Havuzuna hak kazanan tüm sporcular AYGEG antrenör ve yardımcı antrenörleriyle düzenli rehberlik ve eğitim desteği alabilecek.

2013'de Altyapı Milli Takım Havuzu'na seçilen sporculara yönelik çalışma politikası bu anlamda değişiyor. Bölgesel Kamplar yerine il bazında düzenli çalışmalarla Milli Takım Havuzundaki sporcuların yakın takibi ve gelişimi amaçlanacak, çalışmalar sporcuların varsa özel antrenör çalışmalarıyla koordineli olarak ilerleyecek.

Bu kapsamda Milli Takım Havuzundaki her sporcunun özel bir milli takım antrenörü ve oluşturulacak bir sporcu karnesi olacaktır. Süreç içerisindeki performanslar bu karneye göre değerlendirilerek üst düzey özel grup çalışmalarına katılmaya hak kazanmak mümkün olacak.

2013 Altyapı Milli Takım Havuzu'na göre oluşturulacak çalışma grupları 10 Şubat 2013 tarihli AYGEG toplantısı sonrası duyurulacaktır.