"Atlar ve Filler" Bilfen'de Mücadele Etti

bilfen - KopyaBilfen Eğitim Kurumları, satranç sporunu öğrencilere sevdirmek ve yaygınlaştırmak üzere İstanbul genelinde düzenlediği 'Bilfen Satranç Turnuvası'nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdi. Bilfen Esenşehir İlköğretim Okulu'nda, 65 okuldan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen turnuvada öğrenciler; "Piyonlar, Atlar, Filler ve Kaleler" olmak üzere 4 farklı kategoride mücadele ettiler.

25- 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen turnuvada kendi kategorilerinde ilk üçe giren öğrenciler pazar günü gerçekleşen ödül töreninde madalyalarına kavuştular. Her bir kategoride takım, kızlar ve genel klasmanda ilk üçe giren öğrenciler ödüllerini 'Kadın Büyük Usta' unvanlı Kübra Öztürk, Bilfen Esenşehir İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kandemir, Türkiye Satranç Federasyonu hakemlerinden Özgür Acar ve Gökmem Muş'un elinden aldılar.


Turnuvada, Atlar kategorisi takım mücadelesinde Özel Beykent İlköğretim Okulu, Piyonlar kategorisinde Çapa İlköğretim Okulu, Filler kategorisinde Özel Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu, Kaleler kategorisinde ise Topkapı Doğa Koleji şampiyonluk kupasını kaldırdı.

bilfen

bilfen2

İki Avrupa Şampiyonluğu bulunan, 'Kadın Büyük Usta' unvanlı Kübra Öztürk, turnuvaya katılarak iki gün boyunca maç yapan öğrencilerin müsabakaları hakkında analizlerde bulundu. Kübra Öztürk, turnuvalar sonrasında gerçekleşen ödül töreninde Kaleler kategorisi birincisiyle sahnede bir yıldırım turu düzenledi.

Bilfen Eğitim Kurumları hakkında:

1972 yılında Ortaköy'deki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile okulculuk hizmetlerine başlayan Osman Öztürk, 1988 yılından bu yana eğitim ve öğretim faaliyetlerini Bilfen markası altında sürdürüyor. Bilfen Okulları bugün; 5 lise, 6 ilköğretim okulu ve 17 anaokulu ile eğitime katkısı büyüyerek devam eden bir eğitim zincirinden oluşuyor. Gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlamak, onları başarıya ulaştırmak için yola çıkan Bilfen Okulları'nda 24 yıllık istikrarlı başarının sırrı, "Eğitim ciddi bir iştir. Bilmekten öte ona gönül vermek gerekir" cümlesinde saklıdır. Yeni bin yıla ayak uydurmuş bir kurum olarak, evrensel ilkeler ışığında daima mükemmele doğru ilerleyen Bilfen Eğitim Kurumları; tüm fiziksel ve teknolojik donanımlarıyla, araştırmacı ruhun çeşitli projelerle desteklendiği, sanatı ve kültürü içine sindirmiş, bilgide yetkin ekibiyle hizmet veriyor. Eğitim kalitesinden ödün vermeden bu alandaki yatırımlarına devam eden Bilfen Okulları, 2012-2013 öğretim yılında Kurtköy ve Florya'da anaokulu ve ilköğretim okulları açmaya hazırlanıyor.