Türkiye Okullararası Satranç Birinciliği

O5 - KopyaOkullararası Türkiye Satranç Şampiyonası Milletvekili Orhan Karasayar ve Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in başlangıç hamlelerini yapması ile başladı. 65 ilden yaklaşık 340 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılışına Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Gözlemcisi Halil Hilmi Darı, İskenderun protokolü ile yoğun bir davetli topluluğu katıldı.

Şampiyonaya katılan bütün sporcular, görevli personeller ve hakemlerin kısa süre önce Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yakalarında siyah kurdele ile organizasyona katıldılar. Daha önce genel yapılan satranç sporunda bayan-erkek kategorileri ilk defa bu şampiyonada ayrı olarak yapıldı. Bu nedenle şampiyonaya katılan bayan sporculara gül verilirken bütün katılımcılara da Hatay'ı sembolize eden çeşitli hediyeler verildi.

O1

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın: Türkiye Satranç Şampiyonası'nın İskenderun'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip satranç sporunun önemine vurgu yaparak her bireyin satranç bilmesi gerektiğinin çünkü satrancın bir strateji oyunu olduğunu ve insanın gelişimine çok olumlu etkilerinin olduğunu dile getirdi. Taşkın daha sonra Hatay ilinde lisanslı sporcu sayısının yaklaşık yüzde otuzunu satranç branşının oluşturduğunu söyleyerek tüm sporculara Türkiye satranç şampiyonasında başarılar diledi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Okullararası Türkiye Satranç Şampiyonası'nın İskenderun'da yapılıyor olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, gençlere başarılar diledi. Hatay'ın, yüzyıllardır farklı dinlere, medeniyetlere ve inanışlara ev sahipliği yapan ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan bir il olduğunu, İskenderun ilçemizin de hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomik hayatına ciddi katkıları olan önemli bir ilçemiz olduğunu ifade eden Lekesiz, "Cennet gibi ülkemizin her biri cennet gibi köşelerinden sevginin başkenti Hatay'a hoşgeldiniz. Satranç; önemli bir zeka oyunudur, farklı stratejiler ve fikirler üretip bunları uygulamaya koymayı gerektirir. Bugün geliştireceğiniz stratejiler, gelecekte edineceğiniz mesleklerde de çok etkili olacaktır. Hepinize başarılar diliyor, sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza, hocalarınıza teşekkür ediyorum. "dedi.

O5

Küçük Kızlar 
Başlangıç Tur 1 Tur 2 Tur 3 Tur 4 Tur 5 Tur 6 Tur 7 Sıralama Çapraz Tablo Elo Perf.
Küçük Erkekler Başlangıç Tur 1 Tur 2 Tur 3  Tur 4 Tur 5 Tur 6  Tur 7 Sıralama Çapraz Tablo  Elo Perf. 
Yıldız Kızlar Başlangıç Tur 1 Tur 2 Tur 3  Tur 4 Tur 5 Tur 6 Tur 7 Sıralama Çapraz Tablo  Elo Perf. 
Yıldız Erkekler Başlangıç Tur 1 Tur 2 Tur 3 Tur 4 Tur 5 Tur 6 Tur 7 Sıralama Çapraz Tablo Elo Perf. 
Genç Kızlar Başlangıç Tur 1 Tur 2 Tur 3 Tur 4 Tur 5 Tur 6 Tur 7 Sıralama Çapraz Tablo  Elo Perf. 
Genç Erkekler Başlangıç Tur 1 Tur 2 Tur 3 Tur 4 Tur 5 Tur 6 Tur 7 Sıralama Çapraz Tablo  Elo Perf.


Yarışma Yönergesi   

FOTOĞRAFLAR