Dokuzuncu Partide Kısa Beraberlik

 MG 9262Genelde her konumu sonuna kadar oynamasıyla tanıdığımız ve kısa büyükusta beraberlikleri konusunda en az suçlanabilecek isimlerden biri olan şampiyon Carlsen bugün kendisi için çok da karakteristik olmayan bir şekilde konum tekrarıyla 20. hamlede berabere yapmayı tercih etti.

Maçta bir puan önde olan Norveçli satranççı Anand karşısında kalan üç partinin ikisinde sahip olacağı siyah taşlarla hazırlığına güveniyor olmalı. Ancak bunun maç stratejisinden ziyade konumun da gereği olduğunu belirtmek lazım zira berabere yapmak dışındaki diğer seçenekler sonrasında siyahın rahat bir oyunu olurdu ve Berlin oyunsonunun siyah için olduğu kadar beyaz için de ne kadar tehlikeli olduğu artık herkesin malumu.

Bugünkü kısa beraberliğin bu oyuna da öncelikle beraberlik için çıkan ve şansını beyazlarla kullanmak isteyen adayı mutlu etmediğini söylemek zor. Üstelik 45 yaşındaki Anand için bu kısa oyun aynı zamanda enerjisini toplamak için de bir fırsat. Hal böyle olunca onuncu partide adayın kazanmak için her şeyi deneyeceğini tahmin etmek çok zor değil. Bakalım şampiyon Carlsen'in hazırlığı Madras Kaplanı lakaplı Anand'ı durdurmaya yetecek mi?

TUR 9 - Analiz


Resmi Site