Mobile menu

Makaleler

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Alman Basınında

Almanya'nın yazılı basınında ilk kez Türkiye İş Bankası Satranç Ligi ile ilgili bir haber yayınlandı. Almanya'nın en yüksek tirajlı satranç dergilerinden Schach Magazin 64'ün Eylül sayısında yayınlanan haberi, Satranç Club 2000'in başkanı Güven MANAY hazırladı. Haberin başlığı "TÜRKEI: Aufstrebende Liga am Schachhorizont" "TÜRKİYE: Satranç Ufuğunda Yükselen Lig". Haberde, Türkiye'de satranç sporunda son yıllarda gerçekleşen olağanüstü gelişmelerden övgüyle bahsediliyor ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun bu konudaki büyük başarısına değiniliyor.

Haber, hem oyun analizlerini, hem de Almanya'dan lige katılan bir gurbetçi oyuncu (Ufuk Tuncer) ile kısa bir söyleşi içeriyor. Bu söyleşide FM Ufuk Tuncer, federasyon çalışmalarını sürdürürse, Türk Satrancı için parlak bir gelecek ihtimalini son derece yüksek görüyor. Haberde ek bilgi olarak, ligin tarihcesi ile en iyi sporculardan bahsediliyor.

Scach Magazin Web Sitesi

Haber (PDF)

Almanca bilen ve dergiye abone etmek isteyenler, Güven Manay ile irtibat kurabilirler. (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.)