Mobile menu

Makaleler

TSF, Türk Olimpiyat Ailesi'ne Katıldı

tt21
Türk satrancı yeni bir döneme başlıyor. 1991 Yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlanarak ülkede satrancın gelişimi için güçlü bir temel atan TSF, 2004’te özerklik süreci ile birlikte bu temelin üzerine giderek büyüyen ve gelişen bir yapı inşa etmeye başlamıştı. Bugün, büyük satranç ailemize yeni bir atılımın haberini veriyoruz. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Federasyonumuzun girişimi üzerine, 4 Eylül 2008 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, Türkiye Satranç Federasyonu’nu “kurumsal üyeliğe” kabul etti.







TMOK Başkanı Togay Bayatlı bu gurur verici gelişmeyi bizlere, “Türkiye Satranç Federasyonu’nun TMOK’un kurumsal üyesi olarak aramıza katılmasından büyük memnuniyet duyacağımızı ve daha sıkı işbirliği içinde çalışmayı arzu ettiğimizi bildiririz.” sözleriyle açıkladı.

TSF, bu girişimiyle, ülkemizdeki olimpik olmayan spor federasyonları arasında Milli Olimpiyat Komitesine üye olan ilk federasyon oluyor. Umuyoruz ki bu kazanım, bu olağanüstü spor dalının küresel anlamda “olimpik kabulü” için gereken zemini daha da güçlendirecek. Satranç, Dünya çapında henüz olimpik bir spor dalı olmasa da FIDE’nin, konuyla ilgili çabaları giderek artıyor. 

Kısaca TSF, kendi alanında “öncü” olmaya devam ediyor.