Mobile menu

Makaleler

Milli Eğitim Bakanlığı 2008-2009 Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

odullerMilli Eğitim Bakanlığı Türkiye Satranç Birinciliği, İskenderun Demirçelik İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapılan Ödül Töreni ile sona erdi. Törende yapılan konuşmalarda önümüzdeki senelerde şampiyonanın daha sağlıklı yapılabilmesi için  gün sayısının, diğer olanakların arttırılması gerektiği ve iletişimin güçlendirileceği! MEB ve TSF yetkililerince dile getirildi. 

Dereceye giren sporcular ödüllerini, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu İskenderun MEB Şube Müdürü Mustafa Kocacık ve Bakanlık Temsilcisi Yaser Güder (MEB İl Şube Müdürü), İsdemir Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Okutan,TSF Pamukkale Bölge Temsilcisi Halil Hilmi Darı ve TSF Çukurova Bölge Temsilcisi Uğur Tülüce'den aldılar.

Tüm katılımcıları ve emeği geçenleri,tebrik ediyoruz.  FOTOĞRAF GALERİSİ




kucukleryildizlar gencler

           Küçükler                              Yıldızlar                             Gençler

1. Barış Güven    (İzmir)                   1. Cankut Emiroğlu     (İzmir)            1. Mert Yılmazyerli    (İzmir)
2. Vahap Şanal   ( İzmir)                  2. M.Berkay Özdöver  (Gaziantep)      2. Levent Toksöz      (Mersin)
3. Doğuş Diril      ( Manisa)               3. Ahmet Olçum           (Mersin)           3. Mustafa Yılmaz    (Ankara)
4. Deniz Aydemir (Eskişehir)             4. Kerem Çalışkan      (Antalya)          4. Irmak Sipahioğlu  (İstanbul)


odul
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sporcularımıza verilecek ödüller aşağıda gösterilmiştir.

Tüm kategorilerde 1 inci sporcular ipod+Kupa+Madalya+Başarı Belgesi,
2, 3 ve 4 üncü sporcular Kupa+Madalya+Başarı Belgesi,
5 - 10 uncu sporcular Plaket+Madalya+Başarı Belgesi,
Ayrıca; tüm katılımcılara Katılım Belgesi+T-shirt +Ajanda verilecektir. 



clock8.Tur sonunda Küçükler kategorisinde,  CM Vahap Şanal, Muhammet Batuhan Daşdan'ı yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladı.Daşdan ve Barış Güven liderin yarım puan gerisindeler.Yıldızlar, Kategorisinde Grup başında, Cankut Emiroğlu, Kerem Çalışkan ve Ahmet Olçum 6 1/2 puandalar.3 sporcu 6 puan ile peşlerinden geliyor.Gençlerde FM Mustafa Yılmaz, Demre Krigan'a kaybetti! ve 6 puan ile sıralamada final turu öncesi 5. durumda. Mert Yılmazyerli en yakın rakibinin yarım puan önünde lider. 2 - 4 sırayı paylaşan sporcuların puanı ise 6 1/2. Final karşılaşmaları zorlu ve sürprizlere açık! 

FOTOĞRAF GALERİSİ



KÜÇÜKLER: Başlangıç Sıralaması Çapraz Tablo Sıralama

Eşlendirme ve Sonuçlar
:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
hakemlerimiz


YILDIZLAR
:
Başlangıç Sıralaması Çapraz Tablo Sıralama

Eşlendirme ve Sonuçlar
:
1 2 3 4 5 6 7 8 9


GENÇLER:
Başlangıç Sıralaması
Çapraz Tablo Sıralama

Eşlendirme ve Sonuçlar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


PGN : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ALL PGN





aygeg03 Aralık 2008 saat 15:00'de AYGEG'in İskenderun İlköğretim Okulu Konferans salonunda düzenlediği toplantıda kısaca, çeşitli nedenlerle il dışı müsabakalara katılamayan yetenekli sporcuların tespiti ve organizasyonu konusunda yapılacak pilot çalışma ile ilgili antrenör ve velilerle görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıyı düzenleyen AYGEG Milli Antrenörleri FM Hakan Erdoğan ve FM Yasin Emrah Yağız toplantının oldukça verimli geçtiğini, YİBO'lardan (Yatılı İlköğretim Bölge Okulları) yararlanılabileceğini ve amaçlarının katılımcılar tarafından özümsenerek illerinden geri dönüş sağlanacağına ve  projenin olgunlaşarak hedefine ulaşacağına inandıklarını belirttiler . Bu çalışmanın kapsamı, ayrıntıları önümüzdeki günlerde TSF web sayfasından duyurulacaktır.
Resimlere FOTOĞRAF GALERİSİ bölümü, Aygeg başlığından ulaşabilirsiniz.



genel26.Tur geride kalırken Küçükler kategorisinde,  Muhammet Batuhan Daşdan yenilmezlik ünvanını sürdürüyor! Yağız Eden, Barış Güven, Vahap Şanal ve Mehmet Efe Yanık takipteler.Yıldızlar, Kategorisinde Grup başında M.Berkay Özdöver, Cankut Emiroğlu,Onur Seyit Yaran, Ahmet Olçum ve Eray Dursun Bozoglu 5 puandalar. Gençlerde FM Mustafa Yılmaz 5 1/2 puan ile lider, 2. - 6. sırayı paylaşan rakiplerinin ise puanları 5 . 3 Aralık' ta (Bugün olduğu gibi) 3 tur üst üste oynayacak sporcuların işi hiçte kolay olmayacak !

FOTOĞRAF GALERİSİ




tesekkur
2 Aralık akşamı turların bitiminden sonra düzenlenenen memorandum (değerlendirme toplantısı) öncesinde, İskenderun Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Altay ve Şube Müdürü Mustafa Kocacık toplantıya tatlıları ile iştirak ettiler. Hakemlerimize ve teknik ekibe teşekkürlerini ilettiler.

TSF adına bizde yakın ilgilerinden ve organizasyondaki emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.






isdemir
İskenderun Demir ve Çelik A.Ş
, (kısaca: İsdemir) Türkiye’nin güneyinde İskenderun Körfezi'nde bulunan demir -çelik işletmesidir. Tesisler İskenderun ilçesinin 17 km. kuzeyinde Yakacık yöresinde sosyal tesisleri ile birlikte toplam 16.757.238 m2 alan üzerine kurulmuştur. İsdemir; Türkiye’nin kuruluş tarihi itibari ile üçüncü, uzun mamul üretimi açısından ise en büyük entegre tesisidir. Resimlere FOTOĞRAF GALERİSİ bölümü, İsdemir başlığından ulaşabilirsiniz.



PROGRAM

program


s6002418
Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Satranç Birinciliği; İskenderun MEB Şube Müdürü Mustafa Kocacık ve Bakanlık Temsilcisi Yaser Güler'in (MEB İl Şube Müdürü) yaptığı açılış konuşmalarının ardından,İsdemir Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Okutan'ın gerçekleştirdiği törensel hamle ile resmen başlamış oldu. Sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Organizasyona Küçükler kategorisinde 80, Yıldızlarda 84 ve Gençlerde 83 sporcu olmak üzere toplam 247 sporcu katılıyor.

YÖNERGE FOTOĞRAF GALERİSİ




salon1981 yılından bu yana gerçekleştrilen Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Satranç Birinciliği bu sene 01-04 Aralık 2008 tarihleri arasında İskenderun / Hatay'da düzenleniyor.

Federasyonumuz her zaman olduğu gibi bu şampiyonaya teknik desteğini sağlayacak. Günlük haberler,resimler,canlı yayınlar ile şampiyona, sitemizden izlenebilecektir.

Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde ilk dört masanın (Toplam 12 Masa) maçlarını Atatürk Stadyumundan canlı izleyebilirsiniz.

Teknik Toplantı ve Ödül Töreni İskenderun Demirçelik tesislerindeki İskenderun İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapılacaktır. 

meb_logo
s6002360

Not : Yarışma alanına İskenderun Sahili Atatürk Anıtı önünden servis kalkacaktır.


iskenderun_sahil013

Şampiyonanın formlarına Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı (OBESID) web sayfasından ulaşabilirsiniz. 

KONAKLAMA KOŞULLARI