Mobile menu

Makaleler

Mustafa Yılmaz 2009 Türkiye Şampiyonu

mustiwebTürkiye Şampiyonası'nın son turunda nefes kesen maçta Mustafa Yılmaz Barış Esen'i yenerek 11,5 puana ulaştı ve 2009 Türkiye Şampiyonu oldu. Barış Esen 10,5 puanla ikinci, 9 puanla şampiyonayı tamamlayan Turhan Yılmaz ise üçüncü oldu. 1992 doğumlu Mustafa Yılmaz, Türkiye Şampiyonu olan en genç satranççı olarak önemli bir başarı elde etti. (Not: Bu rekor daha önce 18 yaşında şampiyon olan ve bu şampiyonada da oynayan Umut Atakişi'ye aitti.) Şampiyonadan kısa bir süre önce de Avrupa Bireysel Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansla uluslararası usta olması için gereken normlarını tamamlamıştı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın Mustafa Yılmaz'ın başarısını kutladığı ve değerlendirdiği yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı: "Daha On Yedi"

Gazete Habertürk - Spor (09.04.2009)

Cumhuriyet (08.04.2009)

Holigan (07.04.2009)


Tebrikler Mustafa Yılmaz!!

Detaylı haberler turnuva sayfasında yer almaktadır.





picture33.jpg

İş Bankası 2009 Türkiye Satranç Şampiyonası, 7 Nisan günü Cinci Han Otel'de yapılan kapanış töreni ile sona erdi. Törene Karabük Valisi Nurullah Çakır, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç,Karabük ve Safranbolu yerel yöneticileri,  Cinci Han Otel Yönetimi,  ve sivil toplum kuruluşlarının liderlerinin yanı sıra yerel basın mensupları ve okullardan gelen öğrenciler katıldılar.

Şampiyon Mustafa Yılmaz, ikinci Barış Esen ve üçüncü Turhan Yılmaz kupalarını alırlarken bütün sporculara kazandıkları ödüllerin yanı sıra çeşitli hediyeler de takdim edildi.










picture26.jpg
3.TURHAN YILMAZ







picture27.jpg
2.BARIŞ ESEN









1.MUSTAFA YILMAZ


picture5.jpg
Kapanış töreninde söz alan Ali Nihat Yazıcı "Mustafa Yılmaz'ın 17 yaşında şampiyonluğa ulaşması, Cemil Can Ali Marandi, Burak Fırat gibi gelecekte adını çok daha fazla duyacağınız satranççıların burada oynaması gençlere verdiğimiz önemin kanıtıdır. Bu gençlerden şimdi imza alabilirsiniz; ama birkaç sene sonra etraflarında oluşacak kalabalıktan dolayı yanlarına yaklaşayamayabilirsiniz. Bize ev sahipliği yapan Karabük Valiliği'ne; Safranbolu Kaymakamlığı'na; Safranbolu Belediye Başkanlığı'na ve Cinci Han Otel İşletmeleri'nin yanı sıra Bizim Radyo ve Televizyon'a çok teşekkür ediyorum. Bizleri gerçekten çok güzel ağırladınız ve son yılların en iyi organize edilen Türkiye Şampiyonaları'ndan birisi oldu." diye konuştu.


picture6.jpg
Karabük Valisi Nurullah Çakır, Ali Nihat Yazıcı'dan teşekkür plaketi alırken.

picture14.jpg
Turnuvanın başhakemi Oğuz Bereket

picture17.jpg
10 Yaş Avrupa Şampiyonu Cemil Can Ali Marandi, Türkiye Şampiyonası Finali'nde oynayan en genç sporcu oldu.

picture34.jpg
Son olarak şampiyonanın düzenlenmesinde büyük emekleri geçen Karabük Valisi Nurullah Çakır söz alırken şampiyonanın Karabük ve Safranbolu'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. İsimlerini özellikle belirteren Mustafa Yılmaz, Cemil Can Ali Marandi ve Burak Fırat gibi gençlerin yanı sıra Turhan Yılmaz gibi deneyimli bir satranç üstadını Karabük'te ağırlamanın kendilerine gurur verdiğini söyledi.


picture41.jpg İlk üç sporcu bir arada bahçede


















2

Türkiye Şampiyonası'nın galibi belli oluyor! 12.turunda Mustafa Yılmaz Engin Yaşar Işık'a karşı kazanıp 10,5 puana ulaşırken, Barış Esen de bir puan geride son şanslarını kullanan Turhan Yılmaz'ı yenerek aynı puana ulaştı. Son tur iki başarılı satranççı karşılaşacak ve ilk Türkiye Şampiyonlukları içi birbirlerine karşı hamle yapacaklar. Turhan Yılmaz ise 8,5 puanda üçüncü sırada kaldı.












Türkiye Şampiyonası'nda Dört Bilinmeyenli Denklem:

4 Oyun 3 Aday 2 Tur 1 Şampiyon!

clipboardTürkiye Şampiyonası'nın tamamlanmasına iki tur kala Mustafa Yılmaz ve Barış Esen 9,5 puanla liderliği paylaşıyor; ancak bir puan geriden gelen deneyimli Turhan Yılmaz'ın da şampiyonluk mücadelesinde iddiası devam ediyor. Tura lider giren Mustafa Yılmaz'ın Mert Yılmazyerli ile berabere kalıp Barış Esen'in de Cemil Can Ali Marandi'yi yenmesiyle Yılmaz ve Esen'in puanları eşitlenirken, Turhan Yılmaz da Engin Yaşar Işık'a karşı kazanarak inatçı takibini sürdürdü.

Barış Esen'in son iki turda hem Turhan Yılmaz hem de Mustafa Yılmaz ile karşılaşacak olması da heyecanı arttırıyor. 12.Turda FM Selim Çıtak, maçları canlı olarak yorumladı.


img_3278

Türkiye Şampiyonası'nın onuncu turunda Mustafa Yılmaz, Yasin Emrah Yağız'ı yenerek tek başına liderliğe yerleşti. Tura girerken liderliği paylaştığı Barış Esen Umut Atakişi ile berabere kalınca 17 yaşındaki satranççı 9 puana ulaşarak 11.tura tek başına birinci sırada girecek. Barış Esen 8,5 puanla yarım puan geriden Mustafa Yılmaz'ı takip ederken, Turhan Yılmaz da 7,5 puanla üçüncü sırada yer alıyor.





Türkiye Şampiyonası'nın dokuzuncu turunda genç yıldız Mustafa Yılmaz, deneyimli rakibi Turhan Yılmaz'ı siyahlarla yendi. Barış Esen'in de Fethi Apaydın ile berabera kalmasıyla Mustafa Yılmaz ve Barış Esen dokuz tur sonunda 8 puanda buluştular ve liderliği paylaşıyorlar. En yakın puandaki rakipleri Turhan Yılmaz'ın da 6,5 puanı bulunuyor.



aTürkiye Şampiyonası'ndaBarış Esen, Burak Fırat'ı yenerek liderliğini sürdürürken, Mustafa Yılmaz da Cemil Can Ali Marandi'ye karşı kazandı ve ikinci sırada yer alıyor.Turhan Yılmaz siyah taşlarla Yasin Emrah Yağız'a karşı kazandı. Bu sonuçların ardından Barış Esen 7,5 puanla liderliğini sürdürürken Mustafa Yılmaz da yarım puan geride ikinci sırada. Turhan Yılmaz da 6,5 puanda ve üçüncü sırada yer alıyor. Dokuzuncu turda Turhan Yılmaz - Mustafa Yılmaz maçı şampiyonluk mücadelesini etkileyebilir.






dsc038061Yedinci turda Umut Atakişi-Mustafa Yılmaz çabuk berabere olurken, şampiyonanın en küçük ustası Cemil Can Ali Marandi, şampiyonanın en deneyimlisi Turhan Yılmaz'a karşı son konumda kazanca yaklaştıysa da oyun berabere sona erdi. Bu sonuçların ardından Tufan Can Uzuner'e karşı kazanan Barış Esen 6,5 puanla liderliğe tek başına yerleşti. Mustafa Yılmaz 6 puanla ikinci, Turhan Yılmaz ise 5,5 puanla üçüncü sırada yer alıyor.




umut_atakisi1Türkiye Şampiyonası'nın altıncı turunda şampiyonanın en kariyerli iki isminin maçında Umut Atakişi, Turhan Yılmaz'ı siyah taşlarla yendi. Bütün maçlarının kazanan Turhan Yılmaz, ilk kez yenildi ve liderlikten oldu. Barış Esen, Serkan Köse'yi; Mustafa Yılmaz ise Fethi Apaydın'ı yenerek 5,5 puanla birinciliği paylaştılar. Turhan Yılmaz da 5 puanla liderliği bıraktıysa da, üçüncü sırada zirve mücadelesini sürdürüyor.














turhan_yilmaz29 Mart Pazar günü Türkiye Şampiyonası'nda oynanan beşinci turun ardından Turhan Yılmaz beşinci maçını da kazanarak tek başına liderliğe yerleşti. Deneyimli uluslararası ustayı Barış Esen ve Mustafa Yılmaz  yarım puan geriden takip ediyorlar.















Şampiyonada liderliği paylaşan isimlerden Turhan Yılmaz, Burak Fırat'ı yenerken, Barış Esen de Erhan Tanrıkulu'ya kazanınca iki uluslararası usta dörtte dört ile liderlikte yalnız kaldılar. Yasin Emrah Yağız ile Umut Atakişi partinin sonunda ters renkli fillerin bulunduğu kale oyunsonunda berabere yaparlarken, 18 Yaş Türkiye Şampiyonu Mert Yılmazyerli ve Serkan Köse de yenişemediler. Erdal Aslan, şampiyonadaki ilk galibiyetini Engin Yaşar Işık karşısında aldı. Fethi Apaydın da Umut Atakişi'den sonra Cemil Can Ali Marandi'ye karşı kazandı ve üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Bu sonuçların ardından Barış Esen ve Turhan Yılmaz 4 puanla liderliği paylaşmayı sürdürüyorlar.

dsc0371512009 Türkiye Şampiyonası'nın üçüncü turunun ardından üçte üç yapan Turhan Yılmaz, Barış Esen ve Burak Fırat'ı, yarım puan geriden Mustafa Yılmaz takip ediyor. Günün en dikkatle izlenecek maçlarından birisi liderliği paylaşan yılların tecrübesi Turhan Yılmaz ve Türk satrancının hızla yükselen genç yıldızlarından Burak Fırat arasında oynanacak.







cemil_can_ali_marandi.jpgİkinci turu tamamlanan Türkiye Şampiyonası'nda iki turda da kazanan şampiyonanın en yüksek reytingli oyuncusu olan Uluslararası Usta Barış Esen, İzmir'in başarılı genç yıldızı Burak Fırat ve altıncı Türkiye Şampiyonluğu için hamle yapan yılların deneyimi IM Turhan Yılmaz liderliği paylaşıyorlar. 10 Yaş Avrupa Şampiyonu FIDE Ustası Cemil Can Ali Marandi, Tufan Can Uzuner'i; Burak Fırat ise daha önce üç kez Türkiye Şampiyonluğu'na ulaşan uluslararası usta Umut Atakişi'yi devirdi. Avrupa Bireysel Şampiyonası'ndan uluslararası usta normlarını tamamlayarak dönen Mustafa Yılmaz da ilk galibiyetine  Erdal Aslan'ı yenerek ulaştı.

Basın Odası:  Birgün'nde Sürmanşet

Atatürk FIDE Kadın Ustalar Turnuvası birçok medya organında yer bulurken Sabah ve Fanatik gazetelerininin isimler öne çıkmıştı. Sabah gazetesi turnuva haberleri ve Alexandra Kosteniuk röportajı gibi birkaç haberle satranca geniş yer ayırırken, Fanatik gazetesi de Betül Cemre Yıldız'ın sonuçlarını turnuva boyunca takip etmişti. Ayrıca Mart ayı içerisinde NTV Spor'da yayınlanan Amatörler Kulübü programında İSEM'in eğiticileri Ceren Demirel ve eski Türkiye Şampiyonlarından Can Yurtseven satrancın neden spor olduğunu anlattılar.

Şimdi, Türkiye Şampiyonası'nın açılışı ise Birgün Gazetesi'nden geldi.


Birgün-Ön sayfa (27.03.2009) Birgün-Satranç Köşesi (27.03.2009)

acilis_12008 - 2009 Türkiye Satranç Şampiyonası, Açılış Töreni, DKB Turizm A.Ş Cinci Han Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akay, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Murat Kul, Vali Yardımcısı Mehmet Polat'ın konuşmaları ve törensel ilk hamleyi yapmasının ardından başladı. Ayrıca törende  Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Emniyet Müdürü Mehmet Çuhacı Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ve Karderfed Başkanı Cevdet Akay 'da hazır bulundular.

saygi_durusu_1


Şampiyona hakkındaki her türlü bilgiye TURNUVA SAYFASI' ndan ulaşabilirsiniz.




avlu_1Yoğun programı nedeniyle açılış törenine iştirak edemeyen Karabük Valisi Nurullah Çakır, Şampiyonanın başlamasının ardından teşrif ettiler. Sn Çakır bu organizasyonu gerçekleştiren TSF başta olmak üzere tüm sponsorlara teşekkür etti. Önümüzdeki dönemlerde de benzer organizasyonların Karabük ilinde hayata geçmesini beklediklerini ve Türkiye Satranç Şampiyonası içerisinde farklı kültürel ve sportif etkinlikleri görmeyi arzuladığını ifade etti.

sporcular_1



Sağdaki Resim: Şampiyonadaki tüm sporcularımız, törene katılanlara ve basın mensuplarına isim, unvan ve başarılarıyla tek tek tanıtılırken.  Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. Resimleri büyütmek için lütfen üzerine tıklayınız.




banner2008 - 2009 Türkiye Satranç Şampiyonası, 24 Mart - 07 Nisan 2009 tarihleri arasında Karabük / Safranbolu - Cinci Han'da düzenlenecektir. Türkiye Satranç Federasyonu, Karabük Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bizim Radyo Televizyon ve Cinci Han'ın ortaklaşa düzenleyeceği organizasyonda toplam maddi ödül tutarı 7.500 TL dir.  Şampiyonaya katılan sporcuların konaklamaları iki kişilik odalarda sponsorlar tarafından karşılanacaktır. 




TURNUVA YÖNERGESİ DAVETLİ SPORCULAR DAVET FORMU KATILIMCI LİSTESİ

cinci_han1Davetli sporcuların, 20 Mart 2009 Cuma günü saat 14:00’e kadar Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresine şampiyonaya katılıp / katılamayacaklarını bildirmeleri gerekmektedir. Katılım hakkı olup da özürlerinden dolayı katılamayacak olan sporcuların bu durumlarını belgeleyerek federasyona bildirmeleri gerekmektedir. Başvuru için öngörülen tarih ve saat uzatılmayacaktır! 

Hakları olduğu halde yarışmaya katılmayacağını bildiren veya davete yanıt vermeyen sporcuların yerine 2008–2009 Türkiye Satranç Şampiyonası Seçme Yarışması'ndan sıradaki sporcular yarışmaya çağırılacaktır !      

Cinci Han ve Safranbolu hakkında,  her türlü bilgiye ulaşmak için lütfen resmin üzerine tıklayınız.