Mobile menu

Makaleler

"Çocuklarımız İçin Doğru Hamlede Buluşalım"

MYRT107936.500 Satranç Takımı ve Kitabı Çocuklara Dağıtılacak!
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay 23 Ocak 2013 tarihinde saat 17.00'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi VIP Salonu'nda çok önemli bir protokole imza attılar. İlkokula başlayan tüm çocuklara toplamda 36.500 satranç takımı ve satranç kitabının dağıtılacağı ve ilgili öğretmenlerinin eğitilerek, ders olarak satrancı işleyecekleri ve aynı şekilde önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan bu proje Türk Satrancının altın projeleri arasındaki yerini şimdiden aldı.

2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde Kocaeli'de ilkokula başlayan, birinci sınıftaki tüm öğrenciler, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan müfredata göre satranç eğitim çalışmalarından yararlanabilecek.

MYRT0956

MYRT0984

MYRT1079

Bu proje ile seçmeli ders anlamında ilk 4 sınıfta yer almayan satranç branşının sürekliliği, gelecek yıllarda da olmak üzere devam edecek ve diğer illere ve belediyelere de örnek teşkil edecektir.

Projenin hedefleri arasında;

a. Kocaeli genelinde satranç sporunu tabana yaymak,
b. Çocukları satranç sporuna yönlendirmek,
c. Çocukların hızlı, doğru ve çabuk düşünebilmesine yardımcı olup, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirmek,
d. Çocuklarda spor kültürü ve spor sevgisi oluşturmak,
e. Çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak,
yer alıyor.

MYRT1038

MYRT1045

MYRT1100

ff

Protokol öncesi Kocaeli Valisi Ercan Topaca ziyaret edildi. Ziyarette KBB Kağıtspor ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel hazır bulundu. Valiye projeyle ilgili bilgiler verildi.