Mobile menu

Makaleler

İşbirliği Projesinin İlk Hamlesini Spor Bakanımız Suat Kılıç Yaptı

kucukfotoKocaeli genelinde satranç sporunu tabana yaymak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi 36 bin 500 öğrenciye satranç takımı dağıtımına başladı. Her yıl ilkokul birinci sınıflara dağıtılacak satranç takımlarını minikler bugün Eskihisar Old Caste Otel'de düzenlenen törende Spor Bakanı Suat Kılıç'ın elinden aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle ilkokul 1. sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kılıç, satranç faaliyetlerini çok önemsediklerini belirtti. Bakan Kılıç, çocuk sahibi ailelerin en büyük probleminin, çocukların bilgisayar başında geçirdiği süre olduğunu dile getirerek" ''Bütün anne ve babalar kaygılı, sıkıntılı. Ama çözüm bulma konusunda da ciddi anlamda kendilerini maalesef çaresiz hissediyorlar. Bir çocuğun günde 1-2 saat satranç oynaması, bu arada sosyal medyanın olumsuzluklarından koruyor olması gerçekten önemli bir kazanımdır" dedi.

Kocaeli de her öğrenciye satranç takımı

Bugüne kadar satrançla uğraşıp, yanlış işlere yönelen kimseyi görmediğine dikkat çeken Bakan Kılıç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun birlikte yürüttüğü bu projenin son derece önemli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'a teşekkür eden Bakan Kılıç, konuya memlekete meselesi olarak bakılması gerektiğini, hayata geçirilen bu gibi çalışmaların artırılması gerektiğini kaydetti.

Kocaeli de her öğrenciye satranç takımı 6

Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından sembolik olarak birkaç öğrenciye satranç takımı dağıtıldı. Öte yandan 17 Nisan Çarşamba Günü Hasan Gemici Spor Salonu'nda ilkokul birinci sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtımı devam edecek.

1

2013 Türkiye Küçükler Şampiyonası'nda 9 yaş genel kategoride şampiyon olan Kocaelili sporcu Can Baylav, şampiyonluk beratını Bakan Kılıç'tan aldı.

1 2

2

Kocaeli de her öğrenciye satranç takımı 5 - Kopya

Kocaeli de her öğrenciye satranç takımı 7

Kocaeli de her öğrenciye satranç takımı 8

Projenin can bulacağı ilk hamlede Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan 1500'e yakın satranç takımı öğrencilerle buluşacak.

Programa Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Türkiye Satranç Federasyonu'nun Milli Takım antrenörleri de katılacak.

Her bir büyük ustanın 30 öğrenci ile aynı anda satranç maçı yapacağı programa, 2011 Türkiye Şampiyonu Büyükusta Emre Can, Slovenya Şampiyonu Büyükusta Georg Mohr, Rusya Şampiyonu Büyükusta Mikhail Gurevich ve Dünya Satranç Federasyonu Antrenör Komisyonu Başkanı Büyükusta Adrian Mihalcisin katılacak.

PROGRAM

Tarih : 17 Nisan 2013 Çarşamba
Yer : Hasan Gemici Spor Salonu/Kocaeli

12:30 Okulların Hasan Gemici Spor Salonu'na gelişi
12:30 Öğrencilere satranç takımlarının dağıtılması
14:00 Açılış programı başlaması
14:05 Halk Oyunları Gösterisi
14:15 On iki(12) ilçeyi temsilen bir kız bir erkek sporcuya satranç takımı dağıtımı
14:30 Otuzar kişilik dört "U" düzende dört büyük ustanın çoklu masa gösterisi

Kocaeli de her öğrenciye satranç takımı 9