Mobile menu

Makaleler

Çocuklarımız İçin Doğru Hamlede Buluştuk

kucukBugün 36 bin 500 ilköğretim öğrencisi coşkulu bir tören ile satranç takımları ve kitaplarına kavuşmanın sevincini yaşadılar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen satranç takımı dağıtım töreni Kocaeli Hasan Gemici Spor Salonu'nda yapıldı. "Çocuklarımız için Doğru Hamlede Buluşalım" adını taşıyan ve geçen hafta Gebze'de start alan satranç takımı dağıtım projesi için gerçekleştirilen törende 12 ilçe ilköğretim okulundan gelen öğrenciler yer aldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar gerçekleştirdiği çalışmalarla spor ve sporcunun her zaman yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Çintimar, "Eğer 2020 Olimpiyatlarını hedefliyorsak, bu gibi organizasyonların sayısını arttırmalıyız" dedi.

Proje ortaklarından biri olan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar için bilgisayar dağıtımı, spor tesisleri ve spor okulları gibi birçok önemli hizmeti gerçekleştirdiğini, satranç dağıtımının da bu hizmetlerin yeni bir halkası olduğunu kaydetti.

11

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay yaptığı konuşmada, böylesine önemli bir projede Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Satrancın yararlarından ve çok iyi bir eğitim aracı olduğundan bahseden Tulay, "Kocaeli'de gerçekleştirdiğimiz bu proje Türk satrancının altın projeleri arasına girecek çalışmanın ilk hamlesidir. İlk dağıtımı Gebze'de Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirdik. Bakanımızın bu projeyi bir memleket meselesi olarak görmesi ve böyle yorumlaması bizim için çok önemlidir. Kocaeli'nden tüm Türkiye'yi sarmasını umut ettiğimiz bu projeyi hayata geçiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

MYRT0343

Salondaki çocuklara seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizim çocuklarımız dünyanın en güzel, en akıllı çocukları. Size ne yapsak az" dedi. Geleceği çocukların aydınlatacağını, güçlü Türkiye'nin yöneticilerinin bugünün çocukları olacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Sizler bu ülkeye yeni hamleler yapacaksınız. Bu ülkeyi bizlerden daha da iyi yöneteceksiniz. Bizler de sizin en iyi şekilde yetişmeniz için elimizden geleni yapacağız. İşte bu satranç takımlarını da bunun için sizlere hediye ediyoruz. Bugün Türkiye'ye örnek bir hamle yapıyoruz" dedi. Konuşmasında "Sevgili çocuklarım sizi çok seviyorum" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çok çalışarak taşıyabilirsiniz. Bugün sizlere verdiğimiz satranç takımlarınız da geleceğinize yapacağınız hamlelerin ilk adımı olsun" dedi. Başkan Karaosmanoğlu satranç dağıtımının sadece çocuklara yönelik olmadığının altını çizerek, bu projenin aile ve öğretmenleri de kapsadığını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda öğretmenlere seslenerek, çocuklara satranç öğretmelerini istedi.

12

MYRT0593
Konuşmanın ardından proje ortakları hep birlikte sembolik olarak çocuklara satranç takımları ve satranç kitaplarını verdiler.

MYRT0680

2011 Türkiye Şampiyonu Büyükusta Emre Can, Slovenya Şampiyonu Büyükusta Georg Mohr, Rusya Şampiyonu Büyükusta Mikhail Gurevich ve Dünya Satranç Federasyonu Antrenör Komisyonu Başkanı Büyükusta Adrian Mihalcisin'ın öğrencilerle gerçekleştirdiği simultane gösteriyi bir süre Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay birlikte takip etti.

Bayan Milli Takım Antrenörü Adrian Mihalcisin Gençler Milli Takım Kaptanı George Morh Baş antrenör Mihail Guravich ve 16 yaş Dünya Şampiyonu Emre Can törene katıldı.

IMG 1800

Törene, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Asbaşkan Aşkın Keleş, Asbaşkan Ömer Küçüközcan, Yönetim Kurulu üyesi ve Kağıtspor Kulübü Satranç Branşı Sorumlusu İslam Yücel, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Uğur Özteke, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, Kocaeli Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Aşkın Taşan ve çok sayıda satrançsever katıldı.

05

MYRT0421

Çocuklara satranç takımı dağıtıldı 2