Mobile menu

Makaleler

Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası Tamamlandı

eycc20092009 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası 30 Ağustos – 10 Eylül 2009 tarihlerinde İtalya’nın Fermo şehrinde düzenlenidi. Milli takımımızı temsil eden sporcular; Şevval Doğan, Volkan Sevgi, Yeşim Patel, Vahap Şanal, Ayça Fatma Durmaz, Diyap Büyükaşık, Emel Kaya, Burak Fırat, Mert Yılmazyerli, Cansu Söylemez, Çiğdem Onur, Can Berk Karacan, Nezihe Ezgi Menzi, Gizem Kahya, Muhammed Batuhan Daştan, Şiar Yaran, Beste Başak Abdimanoğlu, İlayda Salt, Atilla Köksal Yüksel, Mustafa Berkay Özdöver, Burcu Şaşmazel, Engin Topak, Mustafa Yılmaz, Cemil Can Ali Marandi, Kübra Öztürk, Selen Sop, Nisan Ulusoy, Mert Kazım Kolbaşı, Ali Güvenç Güngör'e Milli takımlar menajerimiz Özgür Solakoğlu, antrenörlerimiz Mikhail Gurevich, Adrian Michalchishin, Efstratios Grivas, Can Yurtseven, Hakan Erdoğan, Yasin Emrah Yağız, Engin Yaşar Işık ve Murat Demiralp eşlik ettiler. Tüm detaylar haberin devamındadır.


Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'ndan Notlar

 

 

Turnuvanın son günü kritik madalya maçlarını kaybettik ve maalesef umduğumuz, beklediğimiz ve hak ektiğimiz madalyaları alamadık. Ancak 6 Kategoride toplam 7 sporcumuzun ilk 10'a girmesi ile bugüne kadarki ne başarılı Avrupa Yaş Grupları Şampiyonasını yaşadık. Madalya alamamamıza rağmen Dünya Yaş Grupları Şampiyonası için güçlü ve olumlu sinyaller verdik.

 

İlk 10'a giren sporcularımızın aldıkları paylaşmalı ve eşitlik bozma sonucuna göre olan derecelerini aşağıda görebilirsiniz.

 

10 Yaş Genel:

 

Volkan Sevgi 5-10 arası dereceleri paylaştı ve averajla 9. oldu

 

12 Yaş Genel:

 

Batuhan Daştan 3-4 arası dereceleri paylaştı ve averajla 4. oldu

 

Cemil Can Ali Marandi 5-9 arası dereceleri paylaştı ve averajla 7. Oldu

 

12 Yaş Kızlar:

 

Nezihe Ezgi Menzi 4-8 arası dereceleri paylaştı ve averajla 6. oldu

 

16 Yaş Genel:

 

Burak Fırat 4-9 arası dereceleri paylaştı ve averajla 5. Oldu

 

18 Yaş Genel:

 

Mustafa Yılmaz 4-9 arası dereceleri paylaştı ve averajla 9. Oldu

 

18 Yaş Bayan:

 

Kübra Öztürk 5-10 arası dereceleri paylaştı ve averajla 6. Oldu

 

 

Kafilemiz yarın Ancona'dan 13:30'da kalkacak feribotla yola çıkıyor.

 

Madalya alamamamıza rağmen Dünya Yaş Grupları Şampiyonası için çok olumlu sinyaller verdik.

 

kafile

 

Sekizinci tur genel anlamda beklediğimiz sonuçları alamadık. Bu yüzden son tura iki sporcumuzun madalya şansı ile giriyoruz. Ayrıca toplam 10 sporcumuzunda ilk 10 şansları sürüyor. Bugün sporcularımız Kübra Öztürk ve Ezgi Menzi kazanarak madalya şanslarını son tura taşıdılar. Bugünün ayrıca ilginç yönü Çiğdem Onur'un maçını kazanarak 5.5 puana ulaşması ve sekizinciyi sıraya yükselmesi oldu.

Velilerle paylaşım toplantısı yapıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Genelde üzücü ve başarısız bir gün geçirmemize rağmen Ezgi menzi ve Kübra Öztürk'ten gelecek madalya haberlerini heyecanla bekliyoruz.

 

SON 2 TURA GİRERKEN NEFESLER TUTULDU

 

Turnuvanın son iki turuna girerken 8 sporcumuzun madalya şansı devam ediyor.

Ayrıca bu sporcularımızla birlikte toplam 12 sporcumuzun da ilk 10'a girme şansı devam ediyor.

 

Altıncı ve Yedinci turda genelde başarılı sonuçlar alan kafilemizde moraller yüksek seviyede bulunuyor.

 

Kafilemizi iki günlüğüne ziyarete gelen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Mehmet Yavuz Coşkun turnuva salonunu ziyaret ederek sporcularımızla fotoğraf çektirdi.

 

10 Yaş Altı kızlarda 7 tur sonunda 4,5 puana ulaşan 8 yaşındaki sporcumuz Çiğdem Onur, Dünya Şampiyonası için güçlü madalya adaylarından olduğunu gösterdi.

asli_cigdem

Avrupa 8 Yaş Altı ikincisi olan Çiğdem , Avrupa Şampiyonumuz Kübra'nın yanından ayrılmıyor ve yemeklerde her zaman yanında oturuyor. Kübra'da , yemekleri Çiğdem'e kendisi yedirerek özel bir ilgi gösteriyor.

 

Sekizinci turda zorlu maçlara çıkacak sporcularımızın, kendilerine güvenen ve inançlı görüntüleri bizlere mutluluk veriyor. Sporcularımız, turnuvanın beşinci turunda genelde başarılı sonuçlar aldılar. Özellikle kazancı zorlamak için kaybettiğimiz puanları düşünürsek, Yaş Grupları Şampiyonalarında bugüne kadarki en iyi turlarımızdan birini oynadığımızı söyleyebilirim.

........................................................................................

Boş günde kafilemiz, otobüsümüzle büyük bir alışveriş merkezine gitti.

Öğleden sonra ise deniz, havuz gibi serbest zamanları oldu. Akşam yemeğinde ise Dev ekranda Türkiye-Estonya Milli maçını hep birlikte izledik ve sevincimizi paylaştık.

 

Dün ayrıca kafilemize ekstra moral veren gelişmeler yaşadık.

 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun kafilemizle buluşmak ve büyük bir satranç turnuvası organizasyonunu yerinde görmek için ziyaretimize geldi. Sayın Coşkun yemekte yaptığı konuşmada tüm sporcularımıza başarılar diyerek bu turnuvada oynamalarının bile başarı olduğunu belirterek hepsini kutladı. Ayrıca Gaziantep'te satrancın gelişmesi için tüm desteğini vereceğini belirtti. Rektörümüzün konuşması kafilemiz tarafından mutlulukla karşılandı ve alkışlandı.

 

Türkiye Bayanlar Şampiyonası sponsorumuz Arzum bizleri burada da yalnız bırakmadı ve kargo ile bize Çay-Türk kahvesi makineleri gönderdi.

 

Her tür olanakları bulunan, turnuvanın en iyi koşullarına sahip, dünyanın ve Türkiye'nin en iyi antrenörleriyle çalışan kafilemizin morali ve neşesi dün en üst düzeye ulaştı.

 

Bugünden itibaren artık her tur kritik önem taşıyor ancak özellikle bugün altıncı turda güzel sonuçlar alıp , üst sıralar için mücadelemizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.

.........................................................................................................................................

 

Dördüncü turda sporcularımız beklediğimiz sonuçları alamadık ancak yine de birçok grupta üst sıralar için mücadele ediyoruz. Bugün 10 Yaş grubunda üst sıralar için mücadele 2 sporcumuz Şevval ile Nisan'ın birbirleriyle eşleşmeleri şansızlık oldu.

 

Burada diğer kafile başkanları ve antrenörlerinin yorumlarından bazılarını size iletiyorum;

 

- Karadağ   : Türk Satrancı inanılmaz gelişme gösterdi ve gösteriyor.

- Gürcistan : En iyi otelde siz kalıyorsunuz ama TSF zaten bunu hak

ediyor.

- İsrail    : Antalya'ya geliyoruz zaten aksi düşünülemezdi.

- Fransa    : Antalya'ya 40 kişi geliyoruz ve Limra'da Ana binada kalmak

istiyoruz.

 

Velilerimizin, antrenörlerimizin diğer ülke satranççılarıyla olan görüşmelerinden ilginç anekdotlar olursa sizlere ileteceğiz.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Avrupa Yaş Gruplarına katılacak Milli Takım kafilemiz uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra kendilerine ayrılan otele ulaştı. Ancak otelin istediğimiz standartlara uymadığını görünce Organizasyona bu otelde kalamayacağımızı ve standartlarımıza uygun otel bulamazlarsa, ülkemize geri döneceğimizi belirttik. Uzun süren görüşmeler, müzakereler ve diplomasi sonucunda kafilemiz bölgenin en iyi 4 yıldızlı oteline yerleştirildi.

 

Şu an kaldığımız otelde başka bir kafile kalmıyor. Ayrıca her zaman olduğu gibi federasyonumuz ofis kiraladı. Sporcularımız bu ofiste çalışırken velilerimiz de bize özel internet bağlantısını kullanıyorlar.

 

bayrak_ulkeadi

 

Açılış töreninizde bayrağımızı Batuhan Daştan ve ülke adımızı Çiğdem Onur taşıdılar.

 

Tüm bu yaşanan olaylar ve TSF olarak gücümüzü göstermemiz kafilemizi çok olumlu yönde etkiledi ve motive etti. Bu nedenle aşırı yorgunluğa rağmen turnuvanın ilk turunda bugüne kadarki en iyi skorlarımızdan birini aldık. İkinci turda beklediğimiz sonuçları alamadık ve genelde başarısız bir gün geçirdik. Üçüncü turda ise sporcularımız iyi skorlar aldılar.

 

Turnuvada sporcularımızın sonuçlarına aşağıdaki tablodan, şampiyona ile ilgili tüm bilgilere yarışma sayfasından ulaşabilirsiniz.

MİLLİ TAKIM SONUÇLAR


YARIŞMA SAYFASI MİLLİ TAKIM SONUÇLAR&BİLGİLER&KADRO(Chess-Results)

FOTOĞRAF GALERİSİ

 






ULAŞIM DETAYLARI

10.09.2009 ANCONA IGOMANITSA FERIBOT KALKIŞ 13:30

 

11.09.2009 ANCONA VARIŞ : 05:00

 

11.09.2009 İPSALA VARIŞ : 15:00

 

11.09.2009 İSTANBUL VARIŞ : 18:00

 

11.09.2009 ANKARA VARIŞ : 23:59

 

ARACIN PLAKASI:  06 LRS 06

 

KAPTAN 1 : GURBUZ COLAKOGLU 0533 638 23 06

 

KAPTAN 2 : ÖMER FATİH ÖZTÜRK 0533 307 31 90

 

KONAKLAMA: Hotel Oasi in Cupramarittima. WEB sitesi  www.oasidicupra.it