Mobile menu

Makaleler

Betül Dünya Üçüncüsü

100_2531Arjantin'in Puerto Madryn kentinde sona eren Dünya Gençler Şampiyonası'nda, 2009 Türkiye Bayanlar Şampiyonu Betül Cemre Yıldız son tur berabere kalarak bayanlar kategorisinde Dünya Üçüncüsü oldu. Hint'li rakibi ile berabere kalan Yıldız 9.5 puana yükseldi. Yarım puan gerisinde bulunan WGM Cori Tello kazanırken, yine yarım puan gerisinde bulunan Hint sporcu WGM Soumya da kazanarak Betül'ü yakaladılar. Üç sporcu 9.5 puanla 1-3 sıraları paylaştılar. Ancak eşitlik bozma sonucunda Betül Cemre üçüncülüğü aldı.

WGM Soumya eşitlik bozma ile şampiyon oldu. Resmi olmayan bu sonuçlara göre, 2008 yılında Gaziantep'te düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası Bayanlar kategorisinde gümüş madalya kazanan Kübra'dan sonra Betül de ülkemize madalya ile döndü.

Şampiyona sonunda ilk GM normunu da alan şampiyonumuzu tebrik ediyor normların ve başarılarının devamını diliyoruz....



invitation_wjcc_2009


Sonuçlar

Türk sporcular






Dünya Gençler Şampiyonası 21 Ekim - 04 Kasım 2009 tarihlerinde Arjantin'in Puerto Madryn şehrinde gerçekleşiyor. Şampiyonaya ülkemizi temsilen Mustafa Yılmaz, Emre Can, Betül Cemre Yıldız, Kübra Öztürk katılıyorlar. Sporcularımıza Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Keleş ve antrenör Mikhail Gurevich eşlik ediyorlar. WIM Betül Cemre Yıldız, 12. turda Rus WIM Zoja Severiukhina'ya karşı beyaz taşlarla oynadı ve kazandı. Bu önemli galibiyet neticesinde Betül Cemre Yıldız, kızlar kategorisinde 9,0 puan ile tek başına birinci sırada yer alıyor.

Betül son maçını da kazanırsa doğrudan WGM(Bayan Büyükusta) olacak ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun "Altın Çocuklar" için planladığı ödülden 50.000 TL kazanmış olacak. Yönetim Kurulu kararı gereğince 01.01.2010 tarihine kadar ilk GM veya WGM 20 Yaş altı olursa toplam 50.000TL ödül alacağı açıklanmıştı. Altın Çocuklar'ın Ödülleri


13. ve son tur şu anda oynanıyor. Betül Cemre'nin ve Kübra'nın maçlarını izleyebilirsiniz. Canlı Yayın Resmi Site



gurevich_mustaafa_yilmaz_2009_world_junior_arjantin
2009 Türkiye Şampiyonu IM Mustafa Yılmaz selefi GM Mikhail Gourevitch'le birlikte.

betul_cemre_yildiz_2009_world_junior_arjantin
2009 Türkiye Bayanlar Şampiyonu WIM Betül Cemre Yıldız

29 Ekim 2009
Boşgünün ardından Arjantin'de Bahar ile birlikte izlenimler....

balinakafasi
Bir balina kafası...

balinakuyrugu
Aynı balinanın bu kez kuyruğu

denizfilleri
Deniz filleri

filamingo
Filamingolar

magellanpenguenleri
Magellan Penguenleri