Mobile menu

FEDERASYON

Türkiye İş Bankası Ligi - Tur 2

IMG 0035Ligin ikinci turu saat 20.18'de sona erdi. 2396 Elo ortalaması ile lige ikinci sırada başlayan ve bu sezon kadrosuna Macar GM Ferenc Berkes ve Sırp Büyükusta Robert Marcus'u dahil eden Beşiktaş Jimnastik Kulübü, ligin iddialı takımlarından T.S Alyans Satranç Spor Kulübü'ne karşı 6-4 kazanarak üçüncü tura kayıpsız girdi.

Bu sezon ilk kez birinci lig heyecanını tadan Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü bugün elde ettiği kazanç ile lige ısınmaya başladığını gösterdi. 2002 yılında kurulan, 2005 yılından bu yana liglerde varlığını sürdüren Er Bakır Spor ve Kültür Kulübü ile turun son dakikalarına dek çekişmenin devam ettiği maçın galibi Kahramanmaraş takımı oldu.

Geçtiğimiz sezon son turda Ceyhan Belediye Spor Kulübü'ne kaybederek bronz madalyadan olan Pera Spor Kulübü, bugün yeniden karşılaştığı rakibini 1-9 yenerek 4 takım puanı ve 15,5 maç puanı ile birinci sıraya yerleşti. Pera Spor ayrıca günün en iyi skoruna imza atan tek kulüp oldu.

Ulusal takıma kazandırdığı sayısız sporcu ile yıllardır liglerde yer alan Çallı Spor Kulübü, Ezgi Satranç Kulübü'ne karşı 7-3 galip gelerek ikinci kazancını elde etti. Çallı Spor böylece 4 takım puanı ve 13,5 maç puanı ile ikinci sıradaki yerini aldı.

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin yeni takımlarından Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü, Ankara Demirspor Kulübü'ne karşı 6-4 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini elde etti. İzmirli ekip bu turdaki kazanç ile üçüncü tura beşinci sırada girmiş oldu.

Ligin dün oynanan ilk turunda tur atlayan, 2002 yılından bu yana liglerde başarıyla mücadele eden Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü altı masadan beraberlikle ayrıldığı İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü'ne 3-7 kaybederek şanssız bir başlangıç yaptı. İkinci kazancını elde eden İTÜ, 4 takım puanı ve 12,5 maç puanı ile üçüncü sıraya yerleşti.

Bu tur dinlenen kulüp ise ilk turdan kazanç ile ayrılan Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü oldu.

Ligin üçüncü turu yarın saat 15.00'da başlayacak.


IMG 0019
 Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü sporcusu Handenur Şahin babası ile...
IMG 0024
 Cansu Söylemez - Beşiktaş Jimnastik Kulübü
IMG 0017
 WGM Keti Tsatsalashvili tura erken gelerek masada yerini alanlardan
 IMG 0034
 GM Evgenij Miroshnichenko - Elo: 2620
 IMG 0056
 IM Ana Matnadze - Ankara Demirspor Kulübü Derneği
 IMG 0046
 IM Bela Khotenashvili - Elo: 2531 - Pera Spor Kulübü
 IMG 0059
 IM Can Arduman - Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü
 IMG 0067
 Denizlili minik usta maçları merakla takip ediyor
IMG 0022
Kaptan birinci masasından hesap soruyor :)
 IMG 9996
 Emel Kaya, Deniz Fırat, Kardelen Cemhan, Aytolun Gürcan
Ebru Kaplan, Büşra Arığ ve Burcu Şaşmazel