Mobile menu

FEDERASYON

Türkiye İş Bankası Ligi - Tur 3

IMG 0097Türkiye İş Bankası Ligi'nin üçüncü turu saat 20.23'te noktalandı. İlk dört masadaki maçların beraberlikle noktalandığı Ankara Demirspor Kulübü ile Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü arasındaki maç, 20 yaş altı ve 15 yaş altı masalardan gelen puanların büyük yardımı ile 4-6 Mersinli ekibin lehine sonuçlandı.

Ezgi Satranç Kulübü, Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü'ne karşı 5,5-4,5 kazanarak dördüncü sıraya oturdu.

Bu turun en son biten karşılaşması Pera Spor Kulübü ile Çallı Spor Kulübü arasında oynandı. Günün son partisi ise IM Bela Khotenashvili ile GM Vladislav Nevednichy partisi oldu. Oyuncular 4,5-4,5 olan skoru değiştirebilmek için ellerinden geleni yapsalar da maç 5-5 sona erdi. Pera aldığı ilk beraberliğin ardından birinci sıradaki yerini korumaya devam ediyor. Antalya Çallı Spor Kulübü ise 5 takım puanı ve 18,5 maç puanı ile ikinci sıradaki yerini koruyor.

Üçüncü turun en iyi skoru ligin yeni takımlarından Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü'nden geldi. Hiçbir masada puan kaybetmeyen ve Ceyhan Belediye Spor Kulübü'nü 8-2 yenmeyi başaran Kahramanmaraş takımı üçüncü sıraya yerleşti.

Er Bakır Spor ve Kültür Kulübü'ne yalnızca iki masada kaybeden ligin favori takımlarından T.S Alyans Satranç Spor Kulübü mücadeleden 7-3 ayrılarak dördüncü tur öncesi sekizinci sıraya yerleşti.

İkinci turda dinlenen Akdeniz Belediyesi Takımı, 2012 Lig Şampiyonu Beşiktaş'ı 7,5-2,5 yenerek büyük bir avantaj elde etti. Türkiye İş Bankası Ligi ailesine bu sene katılan Mersin ekibi oynadığı iki maçı da kazanarak yarın gerçekleşecek tura altıncı sırada giriyor.

Ligin dördüncü turu yarın saat 15.00'da başlayacak.

TURNUVA SAYFASI

IMG 0078
 Gani Eren Ererdem - Senan Alpay
IMG 0089
 Ecem Özaltun - Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü
IMG 0108
 IM Davit Benidze - Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü
IMG 0109
 Ulusal Takım Sporcularımızdan IM Batuhan Daştan
IMG 0119
 Ali Polatel - Er Bakır Spor Kulübü
IMG 0123
 Burcu Melis Temel - Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü
IMG 0124
 Cem Kaan Gökerkan - BJK
IMG 0132
 IM Nazi Paikidze - T.S Alyans Satranç Spor Kulübü
IMG 0146
 Mustafa Alpago Gülsoy - Ceyhan Belediye Spor Kulübü
IMG 0152
 GM Gamil Agamaliyev - Pera Spor Kulübü
IMG 0155 - Copy