Mobile menu

FEDERASYON

Pera Spor Kulübü Birinci Sırada

pera
Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin altıncı turu saat 15.21'de sona erdi. Altıncı turda takımların büyük çoğunluğunun kaderi sona kalan partilerin sonucuna göre belirlendi. Ceyhan Belediye Spor Kulübü ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü arasında son derece tansiyonlu geçen karşılaşma, ikinci masada BJK'lı oyuncu GM Robert Markus'un kazancının ardından, 4,5-5,5 siyah beyazlıların lehine tamamlandı. GM Robert Markus ile IM Zaur Mammadov arasında 87 hamle süren parti, günün en uzun maçı oldu.

Ligin başından bu yana hiç maç kaybetmeyen Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, Çallı Spor Kulübü'ne 5,5-4,5 kaybederek ilk mağlubiyetini aldı ve dördüncü sıraya geriledi. Çallı Spor bu kazanç ile yedinci tura girmeden ikinci sıraya yerleşmiş oldu.

Bu turda yalnızca iki masada maç kaybeden, İzmir Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü,T.S Alyans Satranç Spor Kulübü'ne karşı 5,5-4,5 kazanarak ligdeki ikinci galibiyetine ulaştı.

Altıncı turda GM Sergei Zhigalko, IM Davit Benizde, IM Shota Azaladze, IM Batuhan Daştan ve WIM Khayala Isgandarova gibi ustalarla maça çıkan Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü, ligin deneyimli takımlarından Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü'nü 6,5-3,5 yenerek üçüncü sıraya oturdu.

Ligin başından bu yana birinci sırada yer alan, favori takımlardan Pera Spor Kulübü, İTÜ'ye 6-4 kaybetti, fakat ligdeki ilk kaybı Pera'yı zirveden indirmeye yetmedi. Pera Spor Kulübü toplam 4 kazanç, 1 beraberlik ve 1 kayıp ile birinci sıradaki yerini koruyor. İTÜ ise elde ettiği dördüncü kazanç ile yedinci tura beşinci sırada giriyor.

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nde ilk defa yer alan Ankara Demirspor Kulübü ile Ezgi Satranç Kulübü arasındaki mücadele günün çekişmeli maçlarına sahne oldu. Son dakikalara kadar skorun netleşmediği karşılaşma 5-5 beraberlikle noktalandı.

Ligin yedinci turu saat 17.00'da başlayacak.


IMG 0344
 Pera Spor Kulübü Kaptanı FM Yasin Emrah Yağız
IMG 0345
 Volkan Sevgi - Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü
IMG 0348
 Erhan Tanrıkulu - BJK
IMG 0354
 Ceyhan Belediye Spor Kulübü
IMG 0367
IMG 0372
 Ankara Demirspor Kaptanı Engin Güleç ve Atakan Erdem
IMG 0376
 Kıvanç Karaoğlan - Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü
IMG 0383
 Çallı Spor Kulübü - Can Ertan ve Orkhan Eminov
IMG 0386
 CM Bahadır Özen - Ezgi Satranç Kulübü
IMG 0387
 Ezgi Satranç Kulübü Kaptanı Aydın Duman
IMG 0391
 IM Nazi Paikidze - T.S Alyans Satranç Spor Kulübü
IMG 0393
 IM Burak Fırat
IMG 0394
 Mustafa Berkay Özdöver - Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü
IMG 0399
 Burak Özalp - Ankara Demirspor Kulübü
IMG 0412
 Bora Bölükbaşı - BJK
IMG 0343
 İstanbul Pera Spor Kulübü