Mobile menu

FEDERASYON

Sekizinci Turun Ardından

front pageAntalya Kemer'de 21 Ocak 2012 tarihinden beri devam eden ve son turu 27 Ocak Cuma günü saat 10.00'da oynanılacak Türkiye Küçükler Şampiyonası'nda sekiz tur geride kaldı. Şampiyonların belirlenmesine bir tur kala kategorilerdeki son sıralamalar şu şekilde;

 

7 yaş genel kategorisinde İzmir'den Arda Bölükbaşı 7 puan ile yola devam ederken zirveye ortak diğer iki isim ise Samet Akbay ve Can Işık oluyor. 8 yaş genelde çekişmeli geçen maçlar sonucunda 7½ puanın sahibi Ahmet Utku Üzümcü lider olurken, Ekin Barış Özenir, Batu Angün ve Mert Polat 7 puan ile Üzümcü'yü takip ediyor. 9 yaş genel kategorisinde 7 puan ile Kağan Aydınçelebi ve Alp Buğra Ünlü liderliği paylaşıyor. 10 yaş genelde ise Bora Satır, Kayra Kamer ile mücadelesinden galip gelerek birinci sıraya yükselirken, Kamer ve beş diğer sporcu zirve için yarışıyor. 11 yaş kategorisinde ise tek başına lider isim 7 puan ile Emre Emin Dedebaş. Sıralamanın son ana kadar değişebileceği bu kategoride 6½ puana sahip beş sporcu yer alıyor. 12 yaşta ise sekizde sekiz tam puan ile CM Bahadır Özen zirveyi kaptırmazken, Hatay'dan Denizcan Temizkan 6½ puanda ikinci sırada bulunuyor.

 

Kızlar kategorisine baktığımızda ise; 7 yaşta Tekirdağ'dan Efsun Yakut 7 puan ile zirvedeki yerini korurken, Yakut'u 6 puan ile Ceren Ülker ve Yağmur Eraslan takip etmekte. Şerife Ecenaz Ören, Doğa Su Arda ve Esma Doğa Duran'ın 7 puanda bulunduğu 8 yaş kızlar kategorisinde ise finalde kıyasıya bir mücadele verilecek. 9 yaşta ise Defne Sade ile İlayda Kaygısız 7 puan ile zirvede bulunuyor. 10 yaş kızlarda sekizde sekiz giden sporcu Sude Hereklioğlu yer alıyor. Hereklioğlu'nun bir puan gerisinde ise Duru Okuyaz bulunuyor. 11 yaş kategorisinde birinci sırada 7 puan ile Dünya yaş grupları üçüncüsü Çağıl Irmak Arda yer alırken, 6½ puan ile Bengü Sena Ayan ve Fevziye Ece Altınöz de şampiyonluk iddialarını koruyorlar. 12 yaş kategorisinde beraberliklerin olmadığı ilk masalardaki kazançların ardından; Beste Mutlu 7 puan ile liderliğini korurken, Mutlu'yu 6½ puan ile Ayça Aksoy ve Gizem Ayazmalı takip ediyor.

 

and also black pieces

IMG 8815

its more comfortable to write on the floor

lets rest a bit

IMG 8823

chess is so difficult game