Mobile menu

FEDERASYON

Betül Süper Başladı...

betul_cemre_yildiz_2Rusya'nın Nalchik kentinde düzenlenen FIDE Kadın Grand Prix 4. ayağında ülkemizi temsil eden şampiyon sporcumuz Betül güzel bir galibiyetle süper bir başlangıç yaptı.


Grandprix sıralamasında lider durumda olan Çinli sporcu Xue Zhao'ya karşı beyaz taşlarla kazanan Betül, ilk turun konuşulan süprizi oldu.


Resmi Site

 
betul_cemre_yildiz_1

Alekhin defansıyla süpriz bir başlangıç yapan GM Zhao, kısa sürede açılış sonunda durumu eşitledi.


Karşılıklı atakların olduğu Kale At piyon oyun sonuna girildiğinde Siyahın hafif bir üstünlüğü vardı. 50.Aa4 hamlesinden sonra aşağıdaki konuma ulaşıldı.

yildizgame1_1

Büyük usta Zhao burada 50... Ad5? hamlesiyle ciddi bir hata yaptı. Betülün beyaza hafif üstünlük sağlayan 51.a6 hamlesinin ardından Axb6? hamlesiyle durum artık beyaz için kazanca dönüştü. Geri kalan hamleleri doğru ve kolay şekilde bulan Yıldız, maçı kazanarak norm alma konusunda büyük bir şans yakaladı.

Basın toplantısının da yıldızı olan Betül Cemre'nin amaçladığı başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz.  Basın toplantısı özgün metin



adrian_michailisin

Maç devam ederken, Kadın Milli Takımımız Teknik Direktörü ve Nalchik'te Betül'e antrenörlük yapan GM Adrian Michalcishin, heyecanla durumu takip ediyor.

Hemen yanında FIDE Grand Prix direktörü dostumuz Geoffrey D Borg da konumu izliyor. İlk turun sonunda kuşkusuz bizlerden daha çok sevinen Adrian, yıllar süren emeklerinin meyvesini toplamanın da mutluluğuna ulaşıyor.