Mobile menu

KURULLAR

AYGEG Yaş Grupları Ulusal Takım Bölgesel Kampları Başlıyor

Alearningchess webYGEG(Altyapı Geliştirme Grubu) 2012 yılı Bölgesel Kamplarına katılacak sporcularımız 2011 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve 2012 Türkiye Küçükler Şampiyonasında Ulusal Takım Havuzuna seçilen sporculardan oluşmaktadır. Kamp programları AYGEG tarafından belirlenmiştir. Yarışmaya katıldığı il ile oturduğu il farklı olan sporcularımız oturduğu ilin bağlı olduğu kamp merkezinde kamplara katılabilecektir. Böyle bir durum söz konusu ise il temsilcilerinin bilgilendirilmeleri gerekmektedir.


Katılım Listesi        İletişim Bilgileri

Bölgesel kamp çalışmalarında genel konuların yanında, sporcularımızın çalışma ve gelişim düzeylerinin ne durumda olduğu ile oyunlarının kendi stiline uygun olup olmadığı konusunda Ulusal Takım Antrenörlerinin bilgilenmesi amaçlanmıştır. Kamp çalışmaları çerçevesinde ayrıca 11 ve üstü yaş grubu sporcularımızın teknik altyapı bilgilerinin arttırılması ile gelişimlerine katkı sağlayacak ve zaman kazandıran uygulamalar konusunda da çalışmalar yapılacaktır.

Çalışmalarda Sporcularımız Sorumlulukları:

Tüm sporcularımızın kampa gelirken son dönemde oynadıkları oyunları olanaklı ise “.pgn” biçiminde bilgisayar dosyası olarak değilse notasyonlarını dosyalanmış olarak getireceklerdir. 10 ve üstü yaş sporcularımızın bu oyunlarından en az iki kayıp oyunu da analizli olarak getirmeleri gerekmektedir. Önceki dönemde kamplara katılanların kullandıkları kamp defteri ile yeni katılımcıların ise en çok 2 ortalı çizgili okul defteri ile kamplara gelmeleri gerekmektedir.

Yıldızlar Kampı konuları:

Şah-Hint Atak, Pirç Savunması / İyi hafif taşa karşı kötü hafif taş / Hafif taşlı oyunsonları

Yıldızlar Kampı Ödevi:

Sporcu son dönemdeki hafif taşlı oyunsonunlu bir turnuva maçını “pgn” olarak veya dosya kâğıdına analiz ederek getireceklerdir. Şah-Hint Atak veya Pirç Savunması ile oynanmış oyunları varsa notasyonlarını yanlarında getireceklerdir.

Küçükler Kampı konuları:

Açılış konuları ve incelemesi, temel oyunortası çalışması(strateji-plan, taktik konular), temel oyunsonu konuları piyon, kale oyunsonları ile satranç genel kültürü ve kural bilgisi.

Küçükler Kampı Ödevi:

Sporcu son dönemde kaybettikleri yoksa berabere biten bir turnuva maçını “pgn” olarak veya dosya kâğıdına analiz ederek getireceklerdir. Son dönemde oynadıkları oyunların notasyonlarını yanlarında getireceklerdir.

Açıklamalar:

Yıldızlar Bölgesel Kampı, sporcularımızın okul durumları da dikkate alınarak 2 gün ve 10 saatlik bir çalışma şeklinde düşünülmüştür. Küçükler Bölgesel Kampı sporcu sayısının az olduğu gruplar için 1-2 gün, çok olduğu gruplar için 3 gün olarak en az 7-12 saatlik bir çalışma olarak düşünülmüştür.

Temel olarak çalışma gün ve saatleri Cuma 15:00-18:00, Cumartesi 10:00-17:00, Pazar 10:00-17:00 olarak planlanmıştır.

Hafta içi Yıldızlar Kamp Çalışma Saatleri: 14:00/15:00-19:00/20:00

Hafta sonu Yıldızlar Kamp Çalışma Saatleri: 10:00-16:00

Bu kampların devamı olarak tarih ve yeri daha sonra açıklanacak olan 2012 Altyapı Ulusal Takım Havuzu Genel Kampına, Bölgesel Kamplara katılan, kamp sırasında ve sonrasında verilen çalışmaları yerine getiren sporcular katılmaya hak kazanacaklardır.

Herkese iyi çalışmalar dileriz.

AYGEG