Mobile menu

Hataylı Sporcular Cumhuriyet Resepsiyonunda

2012 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 11 yaş kızlar kategorisinde ikinci olan Fevziye Ece Altınöz ve 2012 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 9 yaş kızlar kategorisinde üçüncü olan Doğa Karaçay, Hatay İl Temsilcisi Bülent Aşkar ve sporcuların antrenörü FM Babageldi Annaberdiyev Anemon Otelde verilen resepsiyonda Hatay Valisi H. Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz tarafından kabul edildiler.

1

Hataylı minik sporcular 29 Ekim 2012 günü verilen resepsiyonda Hatay Anemon Oteldeydi.

Minik sporculara gösterilen yoğun beğeni ve ilgi bekleme salonunda başladı. Kurum Müdürleri sporcuların yanına gidip tek tek tanışarak hangi okullarda okuduklarını ve kazandıkları dereceleri sordular.

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın'ın sporculara gösterdiği ilgi ve sevginin arkasında, devletin ve Genel Müdürlüğün son yıllarda satranca verdiği önemli desteğin gururu ve onuru da kuşkusuz büyük yer tutmaktaydı. Bekleme salonunda satrançla birlikte diğer sporlarda Türk bayrağını ulusal ve uluslararası arenada dalgalandıran Atletizm, Tekvando, Bedensel Engelli Basketbol branşlarındaki şampiyonlar da yer almaktaydı.

2


Soldan sağa: Doğa Karaçay, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, FM Babageldi Annaberdiyev, Fevziye Ece Altınöz ve Hatay İl Temsilcisi Bülent Aşkar



3

Aşkar, 'Sayın Valim, Hatay İlimizde Milli Takım Havuzunda 15 sporcumuz yer almaktadır. Davetinize iştirak eden 2012 yılında madalya alan iki sporcumuz' şeklinde sporcuları takdim ettikten sonra hangi okulda öğrenim gördüklerini ve hangi kategoride derece yaptıkları konusunda kendisine bilgi verdi.
4

Sporcular resepsiyon salonunda da, diğer konukların ilgi odağı oldular. Belediye Başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları ve seçkin davetliler de sporcularla sohbet ettiler.

5

Vali Lekesiz, resepsiyon öncesinde tek tek el sıkarak karşıladığı konukları resepsiyon boyunca masalarını gezerek hal hatırını sorarken, resepsiyon bitiminde de yine tek tek ellerini sıkarak uğurlarken günün anısına karanfil dağıttırdı.