Mobile menu

Hatay Küçükler İl Birinciliği

kkHatay Satranç İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen, 2012-2013 yılı Küçükler İl Birinciliği Turnuvası 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampusu Yemekhane Bölümünde yapıldı.

Hatay ilinin birçok ilçesinden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. Koordinatörlüğü NA Bülent Aşkar, Başhakemliğini Yadigâr Perçin'in üstlendiği, Faik Bekler, Duran Karadere, Gülhan Baklacı, Serkan Irmak, A. Onur Dağlı, Avaz Bekler, Adnan Yarar ve Hasan Demir'in hakemlik yaptığı turnuvanın gözlemciliğini de NA Edip Nurlu üstlendi.

7-8-9-10-11-12 yaş genel ve kızlar olmak üzere toplam 12 kategoride yarışan ve ilk üç dereceyi kazanan sporculara da kupa, madalya ve başarı belgesi verildi.
derece1

Yarışmaları tamamlayan tüm sporcular, 26 Ocak-01 Şubat 2013 tarihleri arasında Antalya Kemer'de yapılacak Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılım hakkı elde ettiler.

turnuva görüntüsü

Hatay Satranç İl Temsilcisi Bülent Aşkar yaptığı konuşmada, bütün bir yıl boyunca şampiyonaya hazırlanan sporcuları zorlu bir sürecin beklediğini belirterek, Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında mücadele edecek olan sporculara bu zorlu maratonda başarılar diledi.

ödül töreni