Mobile menu

Samsun İl Birincisi Recep Köksal

birinci recep koksal22-23-29-30 Aralık 2012 tarihleri arasında Kamp Eğitim Merkezi Salonlarında düzenlenen Samsun İl Birinciliği Satranç Turnuvası yapılan ödül töreni ile tamamlandı.

Oldukça sert geçen turnuvanın son turuna girerken beş sporcu beş puana sahipti. Uzun ve çetin geçen mücadeleden galip çıkan Bafralı sporcu Recep Köksal ve Yağız Gülerdil oldu. Altı puana sahip sporcuların eşitliğini bozmak için yapılan hızlı satranç partileri 1-1 berabere olunca İl Birincisini belirlemek için beyazın 5 dakika, siyahın dört dakika aldığı Ani Ölüm Maçı yapıldı. Beyaz rengi seçen Gülerdil maçı kaybedince, Köksal 2012-2013 Sezonu Samsun İl Birincisi oldu.

Sporcular ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Tekin, Şube Müdürü Erkan Özcan, Eski İl Birincisi Metin Asılkefeli, Turnuva Baş Hakemi Hüseyin Ustanın ellerinden aldılar.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvaya 50 sporcu katıldı. Yaş sınırlamasının olmadığı bu açık turnuvaya, her yaş grubundan İlimizin kuvvetli oyuncularının büyük çoğunluğu katıldı.

Uluslararası standartlarda yapılan organizasyon kuvvet derecesi hesaplamaları için Dünya ve Türkiye Satranç Federasyonuna raporlandı.

İl birinciliğine katılarak tamamlayan bütün sporcular 1-9 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak Türkiye Satranç Şampiyonasına katılabilecek.

Samsun İl Birinciliği Satranç Turnuvasında dereceye girerek kupa alan sporcuların sıralaması ise şöyle:


birinci recep_koksal

BİRİNCİ: Recep Köksal kupasını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili İsmail Tekin' den aldı.

ikinci yagiz_gulerdil

İKİNCİ: Yağız Gülerdil kupasını Şube Müdürü Erkan Öncan'dan aldı.

cuncu irfan_saka 

ÜÇÜNCÜ: İrfan Şaka kupasını, eski İl Birincisi Metin Asılkefeli'den aldı.

durduncu alikaan_ozcelik
                    

DÖRDÜNCÜ: Ali Kaan Özçelik kupasını İl Temsilcisi ve 4. Kademe Satranç Antrenörü Serkan Koç'tan aldı.

madalyalar

Dördüncülüğü paylaşan sporcular: Osman Ünal, Uğur Acar, Alber Kadir Zor, Zeki Topçu madalyalarını turnuvanın Başhakemi Hüseyin Usta'dan aldılar.