Mobile menu

Malatya Birincisi Ali Ekber DoÄŸan Oldu

kucuk29 - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında GHSİM Satranç Merkezi Salonunda düzenlenen Malatya İl Birinciliği Satranç Turnuvası yapılan ödül töreni ile tamamlandı.

Zevkli mücadelelerle geçen turnuvanın son turuna girerken iki sporcu altı puana, yedi sporcu beş puana sahipti. Uzun ve çetin geçen mücadeleden galip çıkan Ali Ekber Doğan birinci, Ahmet Hamza Kaya ikinci, Emrullah Cankurt üçüncü, Tarık Bilal Çokçetin dördüncü ve Ömer Faruk Dilek beşinciliği elde ettiler.

Tek kategoride oynanan yarışmada maddi ödüller yaÅŸlarına göre üç kategoride belirlenen 9 sporcuya madalya, baÅŸarı belgesi ve maddi ödüller verildi. Sporcular ödüllerini Satranç Ä°l Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, BaÅŸhakem Fevzi BitirmiÅŸ,  öğretmenler ve velilerin ellerinden aldılar.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvaya 120 sporcu katıldı. Yaş sınırlamasının olmadığı bu açık turnuvaya, her yaş grubundan sporcu katıldı. İlin güçlü oyuncularının katıldığı yarışmada, katılan sporcuların yaş ortalamasına bakıldığında küçük sporcuların daha çok sayıda görüldü.

DSCF2664

Uluslararası standartlarda yapılan organizasyon kuvvet derecesi hesaplamaları için Dünya ve Türkiye Satranç Federasyonu'na raporlandı.

İl birinciliğine katılarak tamamlayan bütün sporcular 01 - 09 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak Türkiye Satranç Şampiyonasına katılabilecek.