Mobile menu

Ankara Demirspor Kulübü 80. Yıl Turnuvası Sona Erdi

kucukAnkara Demirspor Kulübü, 80.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, TCDD Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla, 22-23-24 Şubat 2013 tarihlerinde 15 yaş altı sporcuların katıldığı ödüllü satranç turnuvası düzenlendi. 315 sporcunun ön kayıt yaptırdığı turnuvaya Ankara'dan katılan sporcuların yanı sıra, Bursa'dan 7, Kocaali'den 6, Aksaray'dan 4, Çorum-İstanbul-Konya'dan 3'er, Denizli-İzmir-Karaman-Tunceli-Zonguldak'tan 2'şer, Antalya-Burdur-Erzurum-Hatay-Kırşehir-Manisa-Sakarya'dan 1'er sporcu katıldı.

Turnuvanın açılışına Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Nuğman Yavuz, Kulüp Yöneticisi Mustafa Akdemir, Amatör Branşlar Koordinatörü Fatih Çiçek, Ankara Demirspor Kulübü Sportif İşler Müdürü Mustafa Erdoğan Ankara Demirspor Kulübü İdari İşler Müdürü Engin Güleç, Ankara Satranç Bölge Temsilcisi Hulusi Cihangir ve sporcu aileleri katıldı.

ankdmrspor801 ankdmrspor803

Turnuvanın açılışında konuşan Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Nuğman Yavuz, "Bugün burada bir ilk yaşanmaktadır. Tarihi Ankara Garında bu kadar sporcunun bir araya gelerek oluşturduğu bu tabloyu görmek bizleri çok sevindirdi. Bu güzel tablonun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, tüm katılımcılara başarılar dilerim." dedi.

Turnuvanın ödül törenine Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Aşkın Keleş, Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Nuğman Yavuz, Kulüp Yöneticisi Mustafa Akdemir, Amatör Branşlar Koordinatörü Fatih Çiçek, Ankara Demirspor Kulübü İdari İşler Müdürü Engin Güleç, Ankara Satranç Bölge Temsilcisi Hulusi Cihangir ve sporcu aileleri katıldı.

ankdmrspor804  ankdmrspor805

Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Nuğman Yavuz, "Ankara Demirspor Kulübü 80.Yıl Satranç turnuvasını başarıyla bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Ankara Demirspor Kulübü olarak Satrancın yaygınlaştırılması, çocuklara rahatça ulaşabilmesi amacıyla 2009 yılından beri hizmet vermeye başladık. Şu anda haftanın dört günü yaklaşık 45 sporcuya satranç eğitimi veriyoruz.116 lisanslı sporcusu ile bu sene Türkiye İş Bankası Satranç liginde oynayacak bir kulüp olduk. Ayrıca Türkiye Satranç Federasyonunun iki yıldır düzenlediği Yıldız ve Çocuk liglerine katılarak Türkiye 4. ve 5. olduk. Geçen yıl Yüksek Hızlı Tren Turnuvası, Şimdi Ankara Demirspor Kulübümüzün kuruluşunun 80.yılı etkinlikleri çerçevesinde bu turnuvayı düzenleyerek satranç sevdalılarından biri olarak Türk Satrancına tam destek veriyoruz. Sizlere şu müjdeyi vermek istiyorum. İleride daha kalabalık ödüllü turnuvalar düzenleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmalardan ardından yedi tur süren turnuvanın sonunda kategorilerinde başarılı olan sporculara ödülleri verildi.

ankdmrspor806 ankdmrspor807

ankdmrspor808 ankdmrspor8010