Mobile menu

Satranç Sınırda

phoca thumb l dsc 0012
Türkiye'nin en güneyinde bulunan Suriye'nin Lazkiye şehrine sınır olan Hatay'ın Yayladağı ilçesinde ilk kez satranç turnuvası düzenlendi. 95 sporcunun katıldığı dört kategoride 6 tur üzerinden yapılan yarışmaların açılışını Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı yaptı.

Yayladağı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen bu turnuvada katılımcılara başarılar dileyen Dağıstanlı "Satrançta başarılı olan birey yaşamı boyunca başarılara imza atar" dedi.

Dağıstanlı ayrıca; "Satranç turnuvasının ilçemizde ilk defa yapılıyor olması heyacanımıza heyecan katmıştır. Bu sporla ilk kez tanışan çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluğu görmek bizleri duygulandırdı" dedi.

Bundan böyle bu tür turnuvaların ilçede yapılması için her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduklarını belirten Dağıstanlı son olarak; özellikle turnuvaya ilçelerden gelen sporculardan dereceye giren, ödül alan sporcuların almış oldukları bu ödülleri Yayladağılı sporcularla paylaşmaları, bu sporun ne kadar paylaşımcı, ne kadar birleştirici bir olgu olduğunun da apaçık bir göstergesidir dedi.

İl Temsilcisi Sultan Daban ise yaptığı konuşmada " Bu turnuvamıza baştan sona kadar destek veren Yayladağı Belediye Başkanımıza, sporcu ailelerine, sporculara ve ciddi fedakarlıklar yapıp Yayladağı'na gelen hakemlere teşekkür ediyorum" dedi.

IMG 4819

phoca thumb l dsc 0017