Mobile menu

Fethiye Satranç Gençlik Spor Kulübü Turnuvası Sona Erdi

satranç-turnuvası-ödül-töreni-89
29-30 Haziran 2013 tarihlerinde, Vali Recai Güreli İlkokulu'nda gerçekleştirilen Fethiye Satranç Gençlik Spor Kulübü Satranç Turnuvası'na Türkiye'nin çeşitli illerinden sporcu katılımıyla ilgi en üst seviyedeydi. Turnuvanın yapıldığı Vali Recai Güreli İlkokulu Müdürü Nadis Kısa'nın okul bahçesine hazırlattığı dev çadır sayesinde hem sporcular ve onlara eşlik edenler kavurucu sıcaktan korunmuş oldular.

İstanbul, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla Merkez ve tüm ilçelerinden katılan sporcular; salonun yaz aylarındaki turnuvalarda iklimlendirme sorunu olması nedeniyle, Fethiye Satranç Gençlik Spor Kulübü Satranç Turnuvası'nın Fethiye gibi turistik beldeye yakışır bir ortamda yapılması gerektiğini ilettiler.

Beş kategoride 132 sporcunun kayıt yaptırdığı ve 92 sporcunun yarıştığı, iki gün süren mücadele sonucunda sporcular derecedeki yerlerini belirlediler. İlçe Temsilcisi Osman Yavuz "santranca olan ilginin arttığını çevre illerden de katılımın olduğunu" belirterek "Turnuvaların yapılacağı salonların kapasitesinin yetmediğini yaz aylarında daha da çekilmez hale geldiğini hep birlikte gördük. İlgililerden bu konun çözümüne ilişkin yardım bekliyoruz" ekledi.

Fethiye Vali Recai Güreli İlkokulu salonundaki ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de katılarak kısa bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

29-30-Haziran-Ödül-Töreni-2013sb-9

Sıralama

AÇIK Kategori

1. Hasan Berat Fahrioğulları
2. İsmail Kır
3. Soner Tikveşli

11-12 Yaş Grubu Kategorisi

1. Nuri Kaya
2. Ahmet Memiş
3. Mügenaz Sayın

09-10 Yaş Grubu Kategorisi

1. Doruk Karaoğlan
2. Onur Candan
3. Birol Mert Önder

08 Yaş Grubu Kategorisi

1. Ceylin Tikveşli
2. Deniz Serin
3. Birol Mert Önder

07 Yaş Grubu Kategorisi

1. Ali Tütüncü
2. Toprak Can Mutlukan
3. Bedirhan Sıraç Altınparmak

ilk üç dereceyi paylaştılar.

29-30-Haziran-Ödül-Töreni-2013sb-13

29-Haziran-2013sb-49

30-Haziran-2013sb-50

satranç-turnuvası-ödül-töreni-21

satranç-turnuvası-ödül-töreni-74