Mobile menu

Türk Dünyası Çocukları Turnuvası Eskişehir'de Sona Erdi

haberEskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti organizasyonu çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, Atayurt Okulları ile Eskişehir 2013 TDKB Ajansı tarafından, 18-22 Kasım 2013 tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenen ve Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nden sporcu öğrencilerin katıldığı Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası, 22 Kasım 2013 Cuma günü düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Adı geçen ülkelerden gelen (12-14 ve 14-16 yaş grubu) 74 sporcu ile ilden seçilen aynı sayıda ve yaş grubunda sporcu öğrenciler ile program doğrultusunda yapılan eşleştirmelere göre, Atayurt Okulları ve Eti Arkeoloji Müzesi salonlarında saygın ve tatlı bir rekabetle yapılan müsabakalar sonuçlandı.

Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat Sadykov, Eti Arkeolojisi Müzesi'ne gelerek genç satranç oyuncularına başarılar diledi.

Türk Dünyası Çocukları Satranç Turnuvası hakemlerine ve katılan tüm ülkelerin rehber öğretmenlerine katılım belgesi ve turnuva plaketi verildi. Kapanış ve ödül törenine, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, MEB Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Yusuf Ziya Yazıyıldız, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü M.Kemal Biçerli, MEB Danışmanları Ertuğrul Dindar ve Bahattin Gök ile Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı M.Fevzi Yalçın ile Kurucu Temsilcisi Ahmet Yalçın, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Ödül törenine katılan protokol üyelerine sırasıyla öğrencilerin aldığı ödüller takdim edildi. Konuşma ve ödüllerin verilmesiyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra misafir ekipler otobüslerle İstanbul Atatürk Hava Limanı'na doğru uğurlandılar.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15