Mobile menu

Manisa İl Birincisi Ahmet Efekan Alaz

ahmet
2014-2015 Manisa İl Birinciliği 10 -19 Ekim tarihleri arasında 19 Mayıs Stadyumu Gediz Tribünü altında yapılan satranç salonunda yapıldı. Manisa Satranç İl birinciliğine 16 bayan 90 erkek toplam 106 yarışmacı katıldı. 8 tur İsviçre sisteminde her gün bir tur yapılan müsabakalar akşamları 19.30' da başladı. Her iki oyuncuya 90'ar dakika süre verildi. Ayrıca hamlesini yapan oyuncu hamle başına 30' ar saniye ek zaman aldı. Hamle yazmanın zorunlu olduğu müsabakalar Fide standartlarında yapıldı.

Tur müsabakaları saat 24:00'e kadar sürdü. Tur sonuçları ve ertesi günün maç eşleştirmeleri anında Manisa Satranç İl Temsilciliği sitesinden yayınlandı. Müsabakalarda kazanan 1, kaybeden 0, berabere kalanlar 0.5 er puan alıyor.8 turun sonunda oyuncular puanlarına göre sıralanıyor. Eş puanlı oyuncular arasında Fide Eşitlik bozma sistemleri uygulanarak sıralama yapıyor.

Ödül töreni 26 Ekimde yapılacak. İlk 3 yarışmacıya kupa, en iyi derece yapan 3 bayan ve muhtelif UKD basamaklarına en iyi derece yapan 3er erkek ve bayan sporculara toplam 21 madalya dağıtılacak.

Müsabakaların sonunda geçen yılın birincisi Ahmet Efekan Alaz tekrar birinci oldu.

oguz

umit

Oğuz Öner ikincilik, Ümit Akçan üçüncülük kupasını almaya hak kazandılar.

Turnuva katılan bayanlar arasında en iyi dereceleri Beyza Özenç, İzem Ünlü, Aleyna Pehlivan yaptılar. Ayrıca aralık ayında bayanlar satranç il birinciliği yapılacak.

Müsabakalarda Manisa Bölgesi Hakemleri Aslan GOLER (Fide), Ali Kemal TURAN (Ulusal) Cevat SÖĞÜT (İl),Hakan KARAKAFA (İl),Bekir ÖZENÇ (İl) görev aldılar. 2014-15 Manisa Satranç İl Birincisi Ahmet Efekan Alaz Şubat ayında yapılacak Türkiye şampiyonasında Manisa'yı TSF imkanları ile temsil edecek.

Tüm turnuva detayları http://manisa.tsf.org.tr  sitesinde yer almaktadır.

dereceler

DSCF3122

DSCF3133

DSCF3137