1 ve 2. Kademe Antrenörlerimiz için 5. Online‘‘Gelişim Semineri’’ Planlanmıştır

bir balk ekleyin 24Değerli Antrenörlerimiz;

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin Geçici 3. maddesi gereğince yeni düzenlemeler yapılıncaya kadar antrenör kursları açılamayacaktır. Yeni kurslar yayımlanan yeni yönetmelik ve Federasyonumuzca hazırlanacak talimat gereğince açılabilecektir. Yeni kurslarda Federasyonumuzca sadece uygulama eğitimleri yürütülecektir.

Tüm kademeler için kurslarımızın temel eğitim bölümü uzaktan eğitim yöntemiyle Bakanlığımız tarafından yetkilendirilecek eğitim kurumu tarafından beş kademe olarak yapılacaktır.

 

Federasyonumuzca verilecek uygulama eğitimlerine katılabilmek için kursiyerlerin temel eğitim derslerini  uzaktan eğitim ve yapılacak merkezi sınav yoluyla başarıyla tamamlamış olmaları gerekmektedir. Duyurular Bakanlığımızca eş zamanlı web sitemizde ilan edilecektir.

Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin Antrenör eğitim programı kademeleri arasında geçiş işlemleri MADDE 19’a göre üst kademeye geçiş şartlarından biri olan ‘‘antrenörlük belgesine sahip olduktan sonra en az iki gelişim seminerine katıldığını belgeleme şartı’’ nedeni ile Türkiye Satranç Federasyonu olarak Eğitim Kurulumuz koordinasyonunda, 1 ve 2. Kademe antrenörlerimiz için 5. online  ‘‘Gelişim Semineri’’ planlanmıştır (Daha önceki seminerlere katılan antrenörlerimiz bu seminere katılmayacaktır. Üst kademelere geçiş ile ilgili yapılacak değişiklikler arasında 1. kademeden 2. kademeye geçişte en az 1 seminer alma şartı ile ilgili değişiklikler de yer aldığından 1. Kademe Yardımcı Antrenör belgesine sahip antrenörlerimizin etkilenmemeleri için 1 seminere katılmaları Eğitim Kurulumuzca önerilmektedir).

1 ve 2. kademe vizeli antrenörlerimizi kapsayan gelişim semineri için;

  • Katılım 100 kişi ile sınırlıdır.
  • Seminere dönem vizesi olan antrenörler katılabilecektir. Kontrol ediniz : https://lisans.tsf.org.tr/online/
  • Başvurular e-devlet üzerinden “Gençlik ve Spor Bakanlığı/Spor Bilgi Sistemi” ne girilerek yapılacaktır.
  • Son başvuru tarihinden sonra kayıt işlemleri sistem üzerinden otomatik olarak kapanacağından bu tarihten sonra hiçbir şekilde işlem yapılamayacaktır.
  • Son başvuru tarihinden önce kontenjanın dolması halinde kayıtlar kapanacaktır.

*Kayıt Başlangıç tarihi: 29.06.2020

*Kayıt Bitiş tarihi: 08.07.2020 

- Seminer Kayıt İşlemleri: https://www.turkiye.gov.tr/

- Yukarıda gösterilen linkten arama kısmına “spor bilgi sistemi” yazılır.

- Daha sonra “Spor Bilgi Sistemi (Gençlik ve Spor Bakanlığı)” linkini tıklayınız.

- Açılan sayfada “Uygulamaya git” kısmını tıklanır.

- ‘‘Spor Elemanı’’ ardından “Seminer Başvuru” tıklandıktan sonra "Satranç 1 ve 2. kademe Antrenör Gelişim Semineri-5” açılarak buradan seminere ön kayıt işlemlerinizi kendiniz gerçekleştireceksiniz. Kayıt tamamlandıktan sonra aşağıda belirtildiği şekilde ödeme yaparak kaydınızı tamamlayınız. (Kaydınızı tamamladıktan sonra kayıtlar kapanmadan ödemenizi aşağıda belirtilen şekilde yapmanız gerekmektedir.)

    • Lütfen ödeme hakkındaki bilgileri dikkatli okuyunuz. Ödemeler kesinlikle hesaba HAVALE veya EFT şeklinde yapılmayacaktır.
    • Ödemeler kayıt sırasında girmiş olduğunuz e-posta adresinize sistem tarafından otomatik gönderilen(başvurularım kısmından da kontrol edebilirsiniz) 

REFERANS NUMARASI ile Banka gişelerinden 6T ekranından 2695 kurum kodu ile fatura ödemesi şeklinde 100 TL olarak yapılacaktır. İş Bankası Internet şubesinden ödeme yapacak kursiyerler, "Ödemeler/Fatura/Anında Fatura Ödeme" seçeneğinden referans numarası ile Türkiye Satranç Federasyonu'nu seçerek ödeme yapabilirler.

    • İlgili kademedeki tüm katılımcılara ‘‘Seminer Katılım Belgesi’’ verilecektir.

SEMİNER PROGRAMI (1 ve 2. Kademe Antrenörler için)

TARİH

EĞİTMEN

KONU

17 Temmuz 2020 / Saat: 16:30 - 19:30

FI Çağlar Veyis Özcanoğlu

Taktik Motifler

18 Temmuz 2020 / Saat: 10:00 - 12.00

FT Necmettin Korkmaz

Piyon Oyun Sonları

18 Temmuz 2020 / Saat: 14:00 - 17:00

FI Reşat Sadık

Açılış İlkeleri ve Oyun Çeşitleri

19 Temmuz 2020 / Saat: 10:00 - 12:00

FT Nilüfer Çınar Çorlulu

Şaha Karşı Atak

19 Temmuz 2020 / Saat: 14:00 - 17:00

FT Ata Seçer

Satranç Stratejileri

  • Sınırlı sayıda katılım nedeniyle ödeme yaptıktan sonra iade talebinde bulunanların iade işlemi yapılmayacaktır.

Bilgi için : Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

ÖNEMLİ !!!  Online Seminer için Kurulum ile ilgili detayları lütfen dikkatlice takip ediniz.

Microsoft Teams programını 10.07.2020 tarihine kadar bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.

Seminer Microsoft Teams uygulamasında online olarak yapılacağı için antrenörlerimizin uygulamaya bağlanacağı sisteme tanıtılacak bir mail adresi gerekmektedir. Bu nedenle e-devlet üzerinden kayıt olurken uygulamada kullanacağınız mail adresinin aynı olması gerekmektedir. Her katılımcının kendisine ait mail adresi olmalıdır. Aynı mail adresini birden fazla katılımcı için kullanmayınız.

  • Kesinleşecek katılımcı listesinin ardından katılımcıların kayıt sırasında girmiş oldukları e-posta adreslerine Microsoft Teams üzerinden seminer katılım daveti gönderilecektir.

Dersler Microsoft Teams programı üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle katılımcıların bu programı daha önceden bilgisayarlarına indirmeleri ve kurmaları önem taşımaktadır.  Bu davetiye linki aracılığı ile Microsoft Teams'e bağlanabilmeniz mümkün olacaktır. 

Derslere cep telefonu ile katılım kabul edilmeyecektir.

Mail hesaplarınız Microsoft dışı hesaplar (@yahoo.com, @gmail.com vb) ise ilk bağlantı sırasında Microsoft hesabı oluşturmanız istenecektir. Burada oluşturacağınız hesap ile teamse bağlanabileceksiniz.

Microsoft Hesabınız Yoksa İzlenecek Adımlar

Microsoft hesabına sahipseniz (@hotmail.com, @outlook.com vb) gelen davetiye linkini tıklayarak teamse katılabileceksiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi daha önce bu hesaplarınızla teamse bağlanmış iseniz karşınıza bağlanmak istediğiniz teams organizasyonunda Türkiye Satranç Federasyonu'nu seçmeniz olacaktır.

Microsoft Hesabınız Varsa İzlenecek Adımlar

Kesinleşecek katılımcı listesinin ardından katılımcılar kayıt sırasında belirtmiş oldukları e-posta adresleri ile dahil olacakları gruplara ekleneceklerdir. 

Kayıt olurken kullanıcı adı kısmına Ad ve Soyad bilginizi yazmanız ayrıca İş/Okul seçeneğinden ''iş'' seçmeniz gerekmektedir.

Teams İndir