EÄŸiticilerin EÄŸitim Semineri

eiticilerin eitim semineriÖnemli Not:  Bu seminer; Kademeler arası geliÅŸim semineri deÄŸildir.

Antrenörlük Kurslarında Satranç branşı uygulama derslerinde, eğitmen olarak görev almak isteyen antrenörlerimiz için 16 – 17 Ocak 2021 tarihleri arasında online olarak ‘Eğiticilerin Eğitim Semineri’ yapılacaktır.

Antrenör Kurslarımızda eğitmen olarak görev almak isteyen 2.Kademe ve üstü antrenörlerimiz, belirtilen koşullarda kayıt yaptırabilirler.

Bu seminerin geçerlilik süresi 15 Ocak 2023’dür. Seminerin geçerlilik süresi 2 yıldır. Daha önceki yıllarda gerçekleşen seminerlerin geçerlilik süresi dolmuştur.

Seminere son baÅŸvuru tarihi : 14.01.2021 (Katılım 100 kiÅŸi ile sınırlıdır, belirtilen tarihten önce kontenjanın dolması halinde kayıtlar kapatılacaktır.)

14.01.2021 saat 17.00 itibariyle kayıtlarımız kapanmıştır.

 

Bilgilendirme

Yakın zamanda açılacak olan antrenör kurslarımızın tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle içinde bulunulan pandemi sürecinde,  teorik dersler bölümü EÄŸitim Kurulumuz koordinesinde bu seminerde yeterli görülen eÄŸitmenler tarafından yalnızca bu süreçte online olarak icra edilecek olup, kursların sınavları  ise sınav komisyonu tarafından yüz yüze yapılacaktır. (Pandemi sürecinden sonra, teorik derslerin de yüz yüze yapılabilmesi söz konusu olacaktır. )

Kursların Temel Eğitim bölümü Gençlik ve Spor Bakanlığınca yetkilendirilen Anadolu Üniversitesi tarafından verildiğinden Eğitmenlerimiz sadece ‘’Uygulama Eğitimi’’ bölümü derslerine gireceklerdir.

Temel Eğitim kursları senede 4 kez, 3 ay da bir açılacağından ve Uygulama Eğitimlerine katılmak için bu kursta başarılı olma şartı olduğundan kurslarımız geçmiş yıllardan farklı olarak Temel Eğitim Kurslarından sonra yoğun şekilde yurt genelinde açılacaktır. Yıl içerisinde tüm kademelerde mutlaka ilana çıkılacak olup yeterli başvuru olması halinde tüm kademelerde kurs açılacaktır.

Bu nedenle seminerde yeterli görülerek açılacak kurslarımızda görev alacağı Bakanlık Spor Bilgi Sisteminde isimleri yer alacak eğitmenlerimiz mümkün olduğunca açılacak olan kurslarımızda Eğitim Kurulumuz tarafından görevlendirilecektir. Kurslarımızın teorik dersler bölümü online icra edileceğinden ders konularına göre birden fazla görevlendirme yapılarak tüm eğitmenlerimize görevlendirme yapılmaya çalışılacaktır.

Görevlendirmeler eğitmenlerimizin sahip oldukları antrenör kademesinin alt kademesinde açılan kurslar için yapılacaktır.

Katılım için lütfen dikkatli okuyunuz.

  • Katılımcıların en az 2 yıl; bir EÄŸitim Kulübü’nde / Satranç Merkezi’nde / Okul’da görev almış olması veya daha önce EÄŸiticilerin EÄŸitimi semineri alarak, en az 1 kez federasyon tarafından açılmış olan antrenör kurslarında görev yapmış olmaları gerekmektedir. (Daha önce gerçekleÅŸmiÅŸ olan seminerlerin geçerlilik süresinin bitmiÅŸ olduÄŸunu ve görev için tekrar seminerin alınması gerektiÄŸini önemle hatırlatırız.)

  • Katılımcıların aktif olarak antrenörlük yaptıklarını belgelemeleri için lisans bilgi sistemi üzerinde son dönem antrenör vizelerini (içinde bulunduÄŸumuz vize dönemi hariç) yaptırmış olmaları gerekmektedir. (Yurt dışı görev, hastalık ve mücbir sebepler gibi istisnai durumlar hariç.)

  • 4 ve 5. Kademe antrenörlerin seminere katılması zorunlu deÄŸildir. Ancak görev almak isteyen bu kademedeki antrenörlerimizin (EÄŸitim ve Antrenörler Kurulu üyeleri hariç) Antrenör bilgi formunu ve katılım payı dekontunu Federasyonumuz tarafından açılacak antrenör kurslarında görev almak istediklerine dair Türkiye Satranç Federasyonu EÄŸitim Kurulu baÅŸlıklı bir dilekçe ile birlikte en geç 14 Ocak 2021 tarihine kadar ilgili e posta adreslerine göndermeleri gerekmektedir.

  • Katılımcılar 250 TL Katılım Payı ödeyerek seminere katılabilirler. Bu pay Türkiye Ä°ÅŸ Bankası Ankara ÅŸubesindeki Federasyon hesabına " EÄŸiticilerin EÄŸitimi Semineri Katılım Payı" ibaresi ile yatırılıp (Hesap: 4200- 593 08 38 Iban: TR820006400000142005930838) banka dekontunu ve Katılım Bilgi Formunu Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleÅŸtirilmelidir.  ve Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleÅŸtirilmelidir. adreslerine mail ile gönderilmesi gerekmektedir. 

  • Belirtilen ÅŸartları saÄŸlamayan antrenörlerin baÅŸvuruları kabul edilmeyecek olup, iade iÅŸlemi yapılmayacaktır.

  • Seminere katılımınızla ilgili herhangi bir mazeret kabul edilmeyecektir. 

  • Ä°nternet imkânlarından kaynaklı sorunlar mazeret olarak kabul edilmeyecektir. Her ne kadar eÄŸitimi akıllı telefon veya tabletten takip etmeniz olası olsa da tavsiye edilmemektedir. Bu yöntem kaynaklı olumsuzluklar mazeret olarak sunulamaz.

  • EÄŸitime baÄŸlantı yapacağınız bilgisayar/telefon/tablet bilgileri esas alınacağından, katılımcıların formda ilettiÄŸi e-posta adresleri ile Microsoft Teams programında yer alınması gerekmektedir. Farklı e-posta adresi ile sisteme giriÅŸ izin verilmeyeceÄŸini özellikle belirtmek isteriz.

  • EÄŸitim süresince görüntünüzün açık (aktif kamera karşısında dersi takip ederek), sesinizin ise kapalı olması zorunludur. Ses kumandası TSF tarafından yönetilecektir. Katılımcıların ses açıp kapatma iÅŸlemi yapmamaları önemle hatırlatılır. EÄŸitmene yöneltilecek sorunuz olması durumunda, konuÅŸma talep ederek sorunuzu yöneltebilirsiniz.

  • Seminerde her bir oturumda görüntüsü 5 dk.‘dan fazla sürede kapalı olan veya kamera karşısında bulunmayan katılımcılar devamsız sayılacaklardır.

  • Katılımcılar ilgili kurs programında yer alan konulardan herhangi birini seçerek 10’ar dakikalık konu anlatımı yapacaklardır.

  • Seminer ve kurslarımızda ders anlatımında eÄŸitmenlerin federasyonumuzun misyon ve vizyonuna uygun hareket etmeleri zorunludur. Kılık kıyafet, hitap ÅŸekli, sunum vs. kurulumuzca deÄŸerlendirilecektir.

  • Kurulumuzca kurslarda görevlendirilip 2 kez görev almayanlar listeden çıkartılacaktır.

Değerlendirmeler Eğitim Kurulumuz tarafından seminer sonunda yapılacak olup sonuçlar ilan edilmeyecektir, katılımcılar Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Birimi’nden öğrenebileceklerdir.

Antrenör Katılım Bilgi Formu  (Excel olarak iletebilirsiniz.)

Seminer Programı (Tıklayınız.)

Microsoft Team Programını 14 Ocak 2021 tarihinden önce bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.

ÖNEMLÄ° !!!  Online Seminer için Kurulum ile ilgili detayları lütfen dikkatlice takip ediniz.

Seminer Microsoft Teams uygulamasında online olarak yapılacağı için antrenörlerimizin uygulamaya baÄŸlanacağı sisteme tanıtılacak bir mail adresi gerekmektedir. Bu adres katılım formunuzda belirttiÄŸiniz e-posta adresi olmalıdır. Her katılımcının kendisine ait mail adresi olmalıdır. Aynı mail adresini birden fazla katılımcı için kullanmayınız. 

KesinleÅŸecek katılımcı listesinin ardından katılımcıların kayıt sırasında girmiÅŸ oldukları e-posta adreslerine 15 Ocak 2021 tarihinde Microsoft Teams Ã¼zerinden seminer katılım daveti gönderilecektir.

Dersler Microsoft Teams programı üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle katılımcıların bu programı daha önceden bilgisayarlarına indirmeleri ve kurmaları önem taşımaktadır.  Bu davetiye linki aracılığı ile Microsoft Teams'e baÄŸlanabilmeniz mümkün olacaktır. 

Derslere cep telefonu ile katılım kabul edilmeyecektir.

Mail hesaplarınız Microsoft dışı hesaplar (@yahoo.com, @gmail.com vb) ise ilk bağlantı sırasında Microsoft hesabı oluşturmanız istenecektir. Burada oluşturacağınız hesap ile teamse bağlanabileceksiniz.

Microsoft Hesabınız Yoksa İzlenecek Adımlar

Microsoft hesabına sahipseniz (@hotmail.com, @outlook.com vb) gelen davetiye linkini tıklayarak teamse katılabileceksiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi daha önce bu hesaplarınızla teamse bağlanmış iseniz karşınıza bağlanmak istediğiniz teams organizasyonunda Türkiye Satranç Federasyonu'nu seçmeniz olacaktır.

Microsoft Hesabınız Varsa İzlenecek Adımlar

KesinleÅŸecek katılımcı listesinin ardından katılımcılar kayıt sırasında belirtmiÅŸ oldukları e-posta adresleri ile dahil olacakları gruplara ekleneceklerdir. 

Kayıt olurken kullanıcı adı kısmına Ad ve Soyad bilginizi yazmanız ayrıca İş/Okul seçeneğinden ''iş'' seçmeniz gerekmektedir.

Teams Ä°ndir

Programı en geç 14.01.2021 tarihine kadar indirmiÅŸ olmanız gerekmektedir. Davetler bu tarih itibariyle e-posta adresinize gelecektir. Kurulumda kullanacağınız e-posta adresinin, e-devlet üzerinden kayıt olurken kullandığınız e posta olması gerektiÄŸini önemle hatırlatırız.

Bilgi için :  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleÅŸtirilmelidir.

Bilgi için : Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleÅŸtirilmelidir.