Mobile menu

Kupada 2. Gün

img 35502020 Satranç Türkiye Kupası’nda bugün oynanan maçların ardından 3 tur geride kaldı. Her ne kadar ilk iki turda büyük bir sürpriz yaşanmasa da 3. turda üst masalarda bolca beraberlik sonucu çıkmasıyla 4. tura girilirken tam puanı bulunan yalnız 22 sporcu kaldı.

Turnuvanın bir numaralı seribaşı IM Mert Yılmazyerli, 3. turda genç sporcu Emir Gülbeyaz ile karşılaştı. Beyaz taşlarla oynayan uluslararası usta, oyunun erken safhasında yapılan hafif alet değişimi ve piyon yapısının lehine gelişmesinin ardından avantajlı bir pozisyon elde etti. Her ne kadar görünürde zor olan bir oyunsonuna gidilse de teknik açıdan kusursuza yakın bir performans ortaya koyan güçlü sporcu 65 hamle sonunda galibiyete ulaştı.

2. masada ‘İzmir derbisi’ olarak nitelendirebileceğimiz maçta beyaz taşlarla oynayan Kıvanç Karaoğlan, kuvvetli rakibi IM Deniz Özen’i açılışta alışılagelmedik sulara çıkarma girişiminde bulundu. Ancak Karaoğlan stratejik açıdan şüpheli görünen bu yaklaşımın ceremesini bütün oyun boyunca çekmekten kurtulamadı. Oldukça başarılı bir vezirsiz oyun ortası performansı ortaya koyan IM Özen galibiyete uzanmayı bildi.

3. masadaki IM Bahadır Özen – Özdemir Efe Kul karşılaşmasında rakibinin Rauzer girişimini sakin bir şekilde 6. Fe2 ile yanıtlayan Bahadır Özen, her ne kadar pozisyonun eşitlenmesine izin verse de 16...Fxb3?! sonrası çift fil elde ederek vezirleri tahtadan kaldırma şansını yakaladı. Üstünlüğün son derece marjinal olduğu pozisyonda siyah taşlarla oynayan Kul doğru fikirleri uygulayınca taraflar 25 hamle sonunda masadan yenişmeksizin ayrıldı. Bir diğer dört at sicilyası dördüncü masadaki Tolga Usun – IM Melih Yurtseven mücadelesinde oluştu. Önceki maçın aksine oldukça keskinleşebilecek bir yola giden partinin bir noktasında beyazlar, geçici olarak anlaşılması oldukça güç olan bir avantaj elde etti. Bir kaç hamle içinde vezirlerin değişilmesinin ardından ise oyundaki belirleyici faktörler, siyahların çift fil avantajı ve zayıf g2 eri oldu. Bu noktadan itibaren hatasız oynayan kuvvetli uluslararası usta, yoluna kayıpsız devam eden isimlerin arasında yerini aldı.

Heyecanın gitgide arttığı turnuvada bugünkü çift turun ardından sporcular yarın 15:00’te 4. tur için masa başına oturacaklar. Genç isimlerin üst masalardaki seribaşı rakiplerini terletmesi çok muhtemel olan turun ilk beş masada eşlendirmeleri şu şekilde: CM Can Haktan Unat – IM Mert Yılmazyerli, IM Deniz Özen – FM Kağan Aydınçelebi, IM Melih Yurtseven – CM Doruk Karaoğlan, CM Yağız Gallevci – FM Kayra Kamer, FM Volkan Sevgi – Yiğit Pektaş.

Kupada 4. tur heyecanı yarın saat 15.00’de başlayacak.

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası: http://tk2020.tsf.org.tr

Fotoğraf Galerisi