Mobile menu

Satrançta Hedef "1 Milyon Lisanslı Sporcu"

img 20201107 125253Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) lisanslı satranç sporcusu sayısını bir milyona çıkarmak için harekete geçti. Tüm spor branşlarını geride bırakarak 950 bini aşkın lisanslı sporcuya sahip olan TSF, bir milyon hedefi için lisans kampanyası başlattı. TSF, lisans kampanyası kapsamında kulüplere de 250 bin TL nakdi yardımda bulunacak.

TSF, “1 milyon lisanslı sporcu” hedefine ulaşmak ve pandemi döneminde olumsuz etkilenen satranç kulüplerine destek vermek için “Lisans Kampanyasını” hayata geçiriyor. Bugün başlayan kampanya kapsamında, bir kulüp adına çıkartılacak her bir yeni lisans için ilgili kulübe 5 TL ödenecek. Kampanya, toplam 50 bin lisanslı sporcuya ulaşınca son bulacak.

 

SATRANÇ KULÜPLERİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK  

“Satranç ailemizin en önemli paydaşı olan satranç kulüplerimiz ile beraber 1 milyon lisanslı sporcu hedefine kısa sürede ulaşacağız” diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, lisans kampanyasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Satranç sporunu yaygınlaştırmak, tabana yaymak ve bilinirliğini arttırmak için birçok proje ve etkinliğe imza atıyoruz. Etkinliklerimize, projelerimize ve çalışmalarımıza pandemi döneminde de ara vermedik ve en etkin Federasyonların başında yer aldık. Biz durmadan çalışıyor, satranç sporu için mücadele ediyoruz. Bu süreçte bizim en önemli destekçilerimiz, başta satranç kulüplerimiz olmak üzere her ferdiyle büyük satranç ailemiz oldu. Şimdi pandemiden dolayı ertelediğimiz 1 milyon lisanslı sporcu hedefine satranç kulüplerimiz ile beraber ulaşacağız. Kampanya kapsamında kulüplerimizin sporcu sayılarını arttırırken bir yandan da onlara maddi destek sağlayacağız. Satranç kulüplerimizin güçlerine güç katacağız.

Kulüplerimize elimizden gelen desteği vererek, pandemi döneminde en az zararla çıkmaları için uğraşıyoruz. Bu süreçte 150 eğitim kulübümüze bin TL’lik maddi destek, temassız ateş ölçer ve maske desteğinde bulunduk. Federasyonumuzun iktisadi işletmesinden yapılan alışverişlerden kampanyamıza dahil olan kulüplerimize puan biriktirme usulüyle de destek olmaya devam ediyoruz. Satranç sporumuzun geleceğini daha güçlü kılmak, ulusal ve uluslararası arenada daha büyük başarılara imza atmak için bizim en büyük gücümüz satranç kulüplerimiz. Satranç sporunun birleştirici gücü ve bir olmanın verdiği güzellikle hep birlikte nice güzel kampanyalara imza atmaya devam edeceğiz.”