Mobile menu

Türkiye İş Bankası’nın Satranca Desteği 15. Yılında…

adsz tasarm - 2020-12-22t164651.533Satrancın Türkiye’de yaygınlaşması amacıyla 2005 yılından bu yana “Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz” sloganıyla Türkiye Satranç Federasyonu’nun(TSF) ana sponsorluğunu yürüten Türkiye İş Bankası ve TSF işbirliğinin 15’inci yıldönümüne özel bir program gerçekleştirilecek. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın katılacağı çevrimiçi tören 23 Aralık’ta düzenlenecek. Ünlü satranç ustalarının katılımıyla yapılacak 15. yıl etkinliği, dijital platformlardan da canlı olarak yayınlanacak.

Dünya sıralamasında 9’uncu olan Azerbaycanlı ünlü Büyükusta Shakhriyar Mamedyarov ile Türkiye’nin en genç ‘Büyükusta’larından başarılı milli sporcu 2019 – 2020 Türkiye Satranç Şampiyonu Vahap Şanal’ın gösteri maçı da bu program içerisinde heyecanla takip edilecek etkinliklerden biri olacak. Usta yorumcumuz Can Arduman bu heyecan dolu karşılaşmayı tüm Türkiye'de yaşatacak.

15. yıl etkinliğine dünyaca ünlü satranç sporcusu ‘Kadın Büyükusta’ Judit Polgar da katılacak. 16 yıl boyunca dünyanın bir numaralı kadın satranç oyuncusu olmayı başaran, kariyeri boyunca Kasparov da dahil olmak üzere büyükustalar karşısında sayısız zafere, sayısız rekora imza atan Polgar, programda kendisi ile ilgili merak edilenleri, Türkiye ve Türk satrancı için düşündüklerini bir video mesaj ile aktaracak. Kadın satranççılarda başarı grafiği ile rol model olarak gösterilen Polgar, 7 yaşından 18 yaşına kadar farklı yaş kategorilerinde 2020 Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası’nda şampiyon olan, altyapıdan yetişen, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece almış başarılı 20 kız sporcu ile simultane maç yapacak. Gülce Deniz Aktaş, Tuana Abak, Kayla Nil Zeybek, Rengin Aslan, Elvin Esma Büyük, Elif Zeren Yıldız, Ecrin Efsa Büyük, Gülenay Aydın, Gülce Nehir Kara, Azra Ece Koç, Defne Sade, Sude Hereklioğlu, Handenur Sahin, Esma Doğa Duran, Çisel Anaçoğlu, Safiye Öykü İnce, Hayrun Nisa Şahin, Büşra Özbek, Işıl Can, Elif Naz Akat’an oluşan başarılı kız sporcularla çekişmeli ve renkli bir mücadelenin sergileneceği bu özel maça Can Arduman da analizleriyle eşlik edecek.

CANLI YAYIN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ.

ban-1123-kb tsf online toren 1080x1080 3-0213

ban-1123-kb tsf online toren 1080x1080 5-012