Mobile menu

81 İlimizi "Okul Sporları Satranç Turnuvası" Heyecanı Sardı

img-20210318-wa00065 bini aşkın okuldan 22 bini aşkın lisanslı sporcumuzun hamle yapacağı Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları il seçmeleri için Türkiye’nin dört bir yanında heyecan dorukta.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Federasyonumuz ve Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla 81 ilde düzenlenecek olan Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları başladı. Covid-19 pandemi sürecinde okul çağındaki sporcularımızın evde kaldıkları zaman dilimini en güzel şekilde değerlendirmeleri, satranç sporunu icra etmeleri için düzenlenmesi planlanan Okul Sporları Online Satranç Turnuvaları hem okullar hem de öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Ä°l Seçmeleri turnuvaları sonunda her kategori ve cinsiyette ilin katılım sayısına göre yüzde 10’luk baÅŸarı dilimine giren öğrenciler yarı final turnuvalarına katılmaya hak kazanacaktır. Yarı final turnuvaları neticesinde ise Türkiye finallerine katılmaya hak kazananların listesi belirlenerek ayrıca ilan edilecektir. Final Yarışması sonunda derece elde eden öğrencilerin okullarına ve sporculara Türkiye Ä°ÅŸ Bankası tarafından çeÅŸitli teknoloji ödülleri verilecektir.  
 
Turnuvada hamle yapacak tüm öğrenci sporcularımıza başarılar dileriz.