Mobile menu

Başkent Üniversitesi ile İş Birliğimiz 6. Yılında!

ekran goruntusu 2021-04-09 122247Federasyonumuz ve Başkent Üniversitesi arasında kurulan iş birliği, 8 Nisan’da imzalanan protokol ile altıncı yılında da devam ediyor. İş birliği protokolü kapsamında; Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Liselerarası Takım Yarışmaları, Milli takım kampları yer tahsisinin sağlanması Başkent Üniversitesi’nin destekleriyle devam edecek. Protokol kapsamında düzenlenmesi planlanan turnuvalar pandeminin seyrine göre online, yarı online ya da yüz yüze hayata geçirilecek.

Törene Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, As Başkanımız WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, TSF Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, antrenör Uzman Aylin İbişoğlu katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan BEDAM Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, pandemiden kaynaklı bu sene kısıtlı şartlarda bir araya gelinse de Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte olmak Başkent Üniversitesi için çok kıymetli olduğunu ifade etti. Başkent Üniversitesi’nin ve Federasyonumuzun kocaman bir aile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ali Halıcı, iki kurumun birlikte hareket etmesi çok değerli olduğunu belirtti.

“BU BİRLİKTELİĞİN DAHA UZUN SÜRELİ, UZUN SOLUKLU OLMASINI DİLİYORUM”

Federasyonumuz ile kurdukları iş birliğinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ali Haberal ise, “Ülkemizde gençlerin ve yetişkinlerin satranç sporunu daha yoğun bir şekilde icra etmesi, hem ülkemizdeki turnuvalar için hem de uluslararası turnuvalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri çok kıymetli. Türkiye Satranç Federasyonu’nun Sayın Başkanı Gülkız Hanım ve ekibi bu konuda son derece başarılılar. Başkan Gülkız Hanım’ın ve ekibinin olağan üstü çabaları ile satranç ülkemizde önemli hale geldi. Türkiye'deki en başarılı spor federasyonu Türkiye Satranç Federasyonu diyebiliriz. Başarı kolay olmuyor bir emek, bir süreç, bir mücadelenin sonunda oluyor. Başkanımız da en başarılı kadın spor yöneticilerinden. Ayrıca içinde bulunduğumuz koşullarda kadınlarımızın başarısı bizlere ayrı bir anlam ifade ediyor. Bizler de Başkent Üniversitesi olarak anaokullarından itibaren satranç sporunun yaygın bir şekilde uygulanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu birlikteliğin daha uzun süreli, uzun soluklu olmasını diliyor, Başkan Gülkız Hanım ve ekibine teşekkür ediyorum.”

“BU ANLAMLI İŞ BİRLİĞİNİN TEMELLERİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE ATTIK”

Başkent Üniversitesi ile 6 yıl önce son derece kıymetli bir yolculuğa başladıklarını belirten Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, “Biz 6 yıl önce Başkent Üniversitesi ve Türkiye Satranç Federasyonu olarak çok anlamlı bir iş birliğine imza attık. Başkent Üniversitesi’nin satranç sporuna olan destekleri ve ilgisi bizler için çok değerli. İlk günden itibaren gerek Ulusal Takım Havuzu Genel Kampı, gerek Liseler Arası Takım Satranç turnuvaları, gerek ise yurt dışından gelen sporcular tarafından özellikle tercih edilen Başkent Uluslararası Açık Turnuvası ile bu anlamlı iş birliğinin temellerini en güzel şekilde attık. Özellikle çocuklarımız ülkemizin geleceğini şekillendireceği için onların gelişimi hepimiz adına çok kıymetli. Sağlık ve eğitime verdikleri destek anlamında Başkent Üniversitesi gerçekten çocuklarımız için de çok güzel bir model. Aynı zamanda satranç sporundaki başarılarından dolayı Başkent Üniversitesi ve bünyesindeki ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde sporcularımızın burslu okuyabilmesi, böyle kaliteli bir eğitim alabilmesi bizler için çok kıymetli. Özellikle çocuklarımız Ulusal Takım Havuzu Genel Kampına geldikleri zaman daha küçük yaşlardan itibaren Başkent Üniversitesi kampüsünden aldıkları güzel enerji ve sinerji ile hayallerindeki üniversite şekillenmiş oluyor. Hep birlikte, çocuklarımızla ve gençlerimizle nice güzel işlere imza atalım. Satranç sporuna verdikleri destekler için Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’a, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal’a, BEDAM Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı ve ekibine teşekkürlerimizi iletiyorum.”

ekran goruntusu 2021-04-09 122211

ekran goruntusu 2021-04-09 122232

ekran goruntusu 2021-04-09 122247