Mobile menu

Ediz Gürel FM Oldu

images 211. Akdeniz Satranç Şampiyonası’nda bugün 7. tur maçları oynandı. Turnuvanın başından beri sürdürdüğü başarılı performans ile FM olma sinyalleri veren Ediz Gürel bugünkü maçını kazanarak FM unvanı almaya hak kazandı.

5. turda GM Danilo Milanovic(2443), 6. turda Eflim Muratovic(2351) ve 7. turda ise IM Blazo Kalezic(2451) karşısında galibiyet elde eden genç yeteneğimiz Ediz Gürel +147,2 Elo kazancı ile 2300 Elo barajını geçti ve FM unvanını almayı başardı. Ayrıca turnuvaya 5 puan ile devam eden sporcumuz 2588 Elo performansı ile de IM veya GM normu almaya da oldukça yakın.

Turnuvanın favorilerinden olan sporcumuz GM Vahap Şanal ise 6. turda GM Ivan Saric ile adeta erken final maçına çıktı. Sporcumuz maçtan mağlubiyet ile ayrılsa da 7. turda IM Evgenios Ioannidis karşısında galibiyet elde ederek 2. sırada son iki tura giriyor. Turnuvanın bir başka başarılı sporcusu IM Ekin Barış Özenir ise 6. turda IM Milos Stankovic karşısında galibiyet etti ve ardından ise GM ıfor Efimov ile berabere kalarak punanını 5’e çıkardı ve son iki tura oldukça iyi bir konumda giriyor.

Turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.