Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları'nda 2 Altın 1 Bronz

adsz tasarm2021 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. 10 yaş genel kategoride Arda Cankurt ve 12 yaş genel kategoride CM Arda Çamlar şampiyon oldular. 16 yaş altı genel kategoride FM Atakan Mert Biçer üçüncü olurken 14 yaş genel kategoride ise CM Yankı Taşpınar ise averaj farkı ile dördüncü oldu.

12 yaş genel kategoride fırtına gibi esen sporcumuz CM Arda Çamlar 1 puan fark ile lider olarak girdiği son turdan yarım puan ile ayrıldı ve 8 puan ile şampiyon olmayı başardı. 10 yaş genel kategoride son turda liderlik koltuğunda oturan Rumen sporcu Andrei Negrean ile karşılaşan Arda Cankurt, harika bir oyun ile rakibini mağlup etmeyi başardı ve 7,5 puan ile şampiyon oldu.

16 yaş genel kategoride yarışan FM Atakan Mert Biçer, son turda Polonyalı rakibini yendi ve üçüncü olmayı başardı. 14 yaş genel kategoride yarışan CM Yankı Taşpınar ise son turda güzel bir maç kazanarak şampiyonayı namağlup bir şekilde 7 puan ile tamamladı. Sporcumuz final sıralamasında ikinci ile eş puanlı olsa da minik bir averaj farkı ile dördüncü sırada şampiyonayı noktaladı. 8 yaş genel kategoride son maçını kazanarak 7 puana yükselen Ege Öz ise madalyanın kıyısından dönerek beşinci sırada şampiyonayı noktaladı. Yönerge gereği şampiyonada birinci olan sporcular ödül olarak 2022 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’na davet edilecekler. Her kategorinin final sıralamasındaki ilk altı sporcusu ise Avrupa Satranç Akademisi’nin usta eğitmenleri tarafından verilecek yıllık eğitimlere(8 aylık) katılım hakkı elde edecekler.

Sporcularımıza maç hazırlıklarında yardımcı olan Başantrenörümüz IM Yakup Erturan ve Altyapı Milli Takım antrenörlerimiz GM Barış Esen, GM Cemil Aghamaliyev, WGM Kübra Öztürk Örenli, FM Ata Seçer, FM Serkan Yeke, CM Necmettin Korkmaz ve Metin Alper’e teşekkür ederiz. Ayrıca sporcularımızın gözetiminden sorumlu olan uluslararası hakemlerimiz IA Bilge İbrahim Özel, IA Mehmet Salim Alpyürük ve FA Ayhan Kartal’a teşekkür ederiz.Şampiyonada 7 gün boyunca mücadele eden bütün sporcularımızı tebrik ediyor ve onlara her zaman destek olan velilerimize teşekkür ediyoruz.

whatsapp image 2021-10-21 at 21.47.43

478f08a6-b1b1-41ab-a160-1db383f95187

final tablo

Chess results : http://chess-results.com/tnr582072.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

2021 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası Fotoğraf Galerisi Fotoğraf Galerisi