Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Antalya’da Başladı

aw753240 06Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası Antalya’da Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Avrupa Satranç Birliği(ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, Yönetim Kurulumuz, sporcular,  veliler ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninin ardından başladı. Tören öncesi gerçekleştirilen Mehteran Takımı ve bando takımının gösterileri açılış törenini adeta şölen alanına çevirdi. Şampiyona 15 Kasım’da sona erecek.

“Satrançta Önemli Atılımlar Yaptık”
Açılış töreninde konuşma yapan Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyonumuzun en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip federasyon olduğuna dikkat çekerek, “Her branşta iddiamız olduğu gibi tüm branşlarda mükemmel altyapı tesislerimiz var. Satrançta da atılımlar yaptık. Satrancı gençlere sevdirme adına birçok çalışma yaptık. Bu çalışmalar sonucunda 1 milyondan fazla lisanslı sporcuya ulaştık. Satranç, en fazla lisanslı sporcumuz olan branş” dedi.

“Bakanımız Olimpiyat Şampiyonu Takımımızla Bir Araya Geldi”

Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşmasının ardından Azerbaycan'da geçen ay düzenlenen FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nda, şampiyon olan sporcularımızla bir araya gelerek başarılarından dolayı kutladı.

 “Gençlerimize ve sporcularımıza hep güvendik. İhtiyaçları ve talepleri noktasında hep yanlarında olduk. Onlar da bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. Her zaman spor ahlakına uygun tavırları, başarıyla birer gurur vesilesi oldular” ifadelerine yer verdi.

“Ev Sahipliği Yapmaktan Mutluluk Duyuyoruz”

Törenin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Başkanımız Gülkız Tulay, “2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün burada 46 ülkeden bin sporcuyu ağırlıyoruz. Bu görkemli organizasyonda, sporcuların rahat edebilmesi için ferah turnuva salonları ve bekleme alanları hazırladık. Bakanlığımızın bizi attığımız her adımda desteklemesi gerçekten çok önemli. Sayın Bakanımızın da bugün burada olması bizlere güç katıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Türk satrancına verdiği özel önem ve destek nedeniyle çok teşekkür ediyorum.  Avrupa Satranç Birliği Başkanı Sayın Zurab Azmaiparashvili sizleri de Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ve birlikte başarılı bir şampiyonaya imza atacağımıza inanıyoruz. Şu an burada bulunan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen’in nezdinde, 16 yıldır ana sporumuz olarak Türk satrancını destekleyen Türkiye İş Bankası ailesine yürekten teşekkürler” diye konuştu.

“Buradaki Organizasyon Yeteneğinin Farkındayız”

Avrupa Satranç Birliği Başkanı Zurab Azmaiparashvili ise bu organizasyonun aslında 3 yıl önce yapılacağını ancak pandeminin tüm planları değiştirdiğini söyledi.

Şampiyonanın, Avrupa'nın en büyük satranç organizasyonu olduğunu dile getiren Azmaiparashvili, "Bir organizasyonu Türkiye kazandığı zaman biz çok mutlu oluyoruz. Buradaki organizasyon yeteneğinin farkındayız. Başta Gülkız Tulay olmak üzere son derece üst düzey bir hazırlığın parçası olan tüm ekibi kutluyorum. Bu kadar büyük bir etkinlik devletin katkısı olmadan olamazdı. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyetine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyona, Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ECU başkanı Zurab Azmaiparashvili, Başkanımız Gülkız Tulay ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen’in sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

Fotoğraf Galerisi 

Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

aw753240 06aw753240 07 8jp6474 8jp6490 8jp6527 8jp6582 8jp6602 8jp6680 8jp6686