Mobile menu

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Tamamlandı

2023okulsporlarifinaliGençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Federasyonumuz ile Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla 7-11 Haziran tarihleri arasında Aydın’da gerçekleştirilen ‘2023 Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası’ sona erdi. Türkiye’nin 51 kentinden 138 okul takımından 706 sporcunun yarıştığı turnuvada, Küçükler Genel Kategorisi’nde İstanbul Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu, Küçükler Kızlar Kategorisi’nde Antalya Başöğretmen Atatürk Ortaokulu, Yıldızlar Genel Kategorisi’nde Denizli Özel P.E.V. Ortaokulu, Yıldızlar Kızlar Kategorisi’nde Antalya Mecdude Başakıncı Ortaokulu şampiyonluğa ulaştı. Kıyasıya mücadelelere sahne olan turnuvada, Gençler Genel Kategori’de Ordu Özel Namık Altaş Koleji Anadolu Lisesi, Gençler Kızlar Kategorisi’nde ise Özel Antalya Bahçeşehir Anadolu Lisesi şampiyon oldu.

Aydın Mimar Sinan Spor Salonu’nda yapılan şampiyonamızın kapanış törenine, Aydın Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Aydın Gençlik Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ile sporcular ve antrenörler katıldı. Törende dereceye giren takımlara Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası tarafından çeşitli teknoloji ödülleri dağıtıldı.

“Sporcularımızı ve okulları kutluyorum”

Şampiyonanın kapanış töreninde konuşan Başkanımız Gülkız Tulay, “Türkiye’nin pek çok farklı şehrinden Aydın’da gerçekleşen turnuvaya katılarak müthiş bir mücadele sergileyen 700’ü aşkın sporcumuzu ve katılan tüm okullarımızı başarılı performansları nedeniyle kutluyorum” dedi.

Satranç sporunun Türkiye genelinde yaygınlaşmasında okulların rolüne dikkat çeken Başkanımız Gülkız Tulay, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ‘Okul Sporları Şampiyonaları’ çocuklarımızın satranç dahil çok sayıda spor dalında motivasyonlarını artırıyor. Okullar, satranç sporuna ilginin büyümesinde, bu spora duyulan sevginin artmasında önemli rol oynuyor. Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile bugüne kadar devlet ilköğretim okullarında 30 bini aşkın satranç sınıfı açtık. ‘Satranç Sınıfları’ da bu sporun okullarda yayılmasına katkı sağlayan projelerimizden biri oldu. Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası’nı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu şampiyonanın gerçekleşmesindeki katkıları nedeniyle Aydın Valiliğimize ve Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na da teşekkür ederiz. Dereceye giren tüm takımlarımızı, sporcularımızı, okul yöneticilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

 

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan da her geçen gün daha fazla çocuğumuzun satranca ilgi duyduğunu vurgulayarak, “Gerek Türkiye Okullar Satranç Şampiyonası gibi ülkemizdeki turnuvalar gerekse yurt dışındaki turnuvalar, gençlerimize satranç sporundaki başarılarını gösterme ve yeteneklerini geliştirme, deneyim kazanma imkanı sağlıyor.  Birçok kentimizdeki okullardan değişik yaş gruplarından sporcunun katıldığı bu gibi şampiyonalar, güzel dostluklar edinilmesine vesile olduğu gibi çocuklarımızın, yaşamlarının bir parçası haline gelen satranca sabırla ve disiplinle devam etmeleri noktasındaki motivasyonlarını artırıyor. Katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Şampiyonada dereceye giren okullar

Altı farklı kategoride 6 tur üzerinden gerçekleştirilen şampiyonada Küçükler Genel Kategori’de; Yasemin Karakaya Ortaokulu ikinci, Özel Mezitli Bahçeşehir Koleji Ortaokulu üçüncü, Özel Denizli Bilnet Ortaokulu ise dördüncü oldu. Küçükler Kızlar Kategorisi’nde Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Yarış Ortaokulu üçüncü olurken, Özel Dönence Ortaokulu da dördüncülüğü elde etti. Yıldızlar Genel Kategori’de; Özel Yalova Uğur Ortaokulu ikinci, Güzelyalı Ortaokulu üçüncü, Özel Antalya Bahçeşehir Ortaokulu da dördücü olmaya hak kazandı. Yıldızlar Kızlar Kategorisi’nde Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Kılıçarslan Ortaokulu üçüncü, Özel Özlüce Tan Ortaokulu da dördüncü olmayı başardı. Gençler Genel Kategoride de Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi ikinci, Sivas Fen Lisesi üçüncü, Erbakır Fen Lisesi ise dördüncülüğe ulaştı. Gençler Kızlar Kategorisi’nde şampiyonayı Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi ikinci, Antalya Anadolu Lisesi üçüncü, Cağaloğlu Anadolu Lisesi ise dördüncü olarak tamamlamayı başardı.

Türkiye genelinde elemeler yapılmıştı

2023 Türkiye Okullar Satranç Şampiyonası öncesinde Türkiye genelinde binlerce sporcumuzun katılımıyla il elemeleri gerçekleştirildi. İl elemelerinin ardından 8 ilde Türkiye Okul Sporları Satranç Grup Yarışmaları’nda finale kalanlar ise Aydın’da düzenlenen şampiyona final turunda yarıştı.

 

 

GENÇLER GENEL KATEGORİSİ
1 ÖZEL NAMIK ALTAŞ KOLEJİ ANADOLU LİSESİ
2 YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ
3 SİVAS FEN LİSESİ
4 ERBAKIR FEN LİSESİ
genclergenel 4
genclergenel 3
genclergenel 2
genclergenel 1
 

GENÇLER KIZLAR KATEGORİSİ

1 ÖZEL ANTALYA BAHÇEŞEHİR ANADOLU LİSESİ

2 HALICI AHMET URKAY ANADOLU LİSESİ

3 ANTALYA ANADOLU LİSESİ

4 CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ

genclerkizlar 1

genclerkizlar 4

genclerkizlar 3

genclerkizlar 2

 

YILDIZLAR GENEL KATEGORİSİ
1 ÖZEL P.E.V. ORTAOKULU
2 ÖZEL YALOVA UĞUR ORTAOKULU
3 GÜZELYALI ORTAOKULU
4 ÖZEL ANTALYA BAHÇEŞEHİR ORTAOKULU
yildizlargenel 3
yildizlargenel 2
yildizlargenel 1yildizlargenel 4
YILDIZLAR KIZLAR KATEGORİSİ
1 MECDUDE BAŞAKINCI ORTAOKULU
2 HAYME ANA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
3 KILIÇARSLAN ORTAOKULU
4 ÖZEL ÖZLÜCE TAN ORTAOKULU
 
yildizlarkizlar 1
yildizlarkizlar 4
 
yildizlarkizlar 3yildizlarkizlar 2

 

 

 

KÜÇÜKLER GENEL KATEGORİSİ
1 ÖZEL BİLFEN HALKALI ORTAOKULU
2 YASEMİN KARAKAYA ORTAOKULU
3 ÖZEL MEZİTLİ BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ORTAOKULU
4 ÖZEL DENİZLİ BİLNET ORTAOKULU

 

kucuklergenel 3

kucuklergenel 2

kucuklergenel 1

kucuklergenel 4

KÜÇÜKLER KIZLAR KATEGORİSİ
1 BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK ORTAOKULU
2 HAYME ANA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
3 YARIŞ ORTAOKULU
4 ÖZEL DÖNENCE ORTAOKULU
kucuklerkizlar 3

kucuklerkizlar 2

kucuklerkizlar 1kucuklerkizlar 4

 

 

Turnuva Sayfası: http://okulsporlari.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi