Mobile menu

Avrupa Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası

rapidAvrupa Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası 17-19 Aralık 2010 tarihlerinde 700 oyuncuyu aşan katılımcı sayısıyla Polonya’nın Varşova şehrinde gerçekleşti. Her yaş grubundan ve seviyeden satranç sporcusunun bir araya geldiği ve birbirleriyle maç yapma imkanı buldukları şampiyonanın yıldız isimleri arasında Ivanchuk, Shirov, Ponomariov, Gashimov, Almasi ve Judith Polgar gibi dünyanın önde gelen oyuncuları yer aldı. Hızlı Satranç Şampiyonası’na ödül için yarışan 700’ün üzerinde sporcu katılınca, bazı şanslı satranççılar özellikle ilk turlarda dünyanın elit oyuncuları ile maç yapma fırsatını yakaladılar.

 

Hızlı Satranç Şampiyonası'nda tamamlanan 13 turu toplam 10,5 puan ile bitiren Ivanchuk, Shirov, Gashimov, Almasi, Naiditisch ve Korobov arasında oynanan yıldırım maçları sonrası Almasi birinci, Gashimov ikinci ve Ivanchuk’ta üçüncülüğü elde etti. Şampiyonanın en iyi bayan oyuncusu ise 13’te 9,5 puan ile Judith Polgar oldu.

 

Yıldırım Şampiyonası ise çift tur İsviçre Sistemi ile (Oyuncular birbirleriyle bir siyah ve bir beyaz ile iki kez oynarlar) toplam 13 tur üzerinden oynandı. Fransız büyükusta Maxime Vachier – Lagrave 26 maçta 22 puan alarak şampiyon olurken, Ukraynalı Büyükusta Vassily Ivanchuk 20 puan ile ikinci, Ruslan Ponomariov ise 19,5 puan ile üçüncülüğü elde etti. Şampiyonayı 18 puan ile 11. sırada bitiren Judit Polgar ise yine en iyi bayan oyuncu ödülünün sahibi oldu.

 

Şampiyona Sayfası

IMG_6058

 

GM Judith Polgar


IMG_6159

 

Yıldırım Şampiyonası ödül alanlar: Vassily Ivanchuk, Maxime Vachier – Lagrave, Ruslan Ponomariov ve Judith Polgar

 

IMG_6183

 

Hızlı Satranç Şampiyonası ödül alanlar: GM Vugar Gashimov, GM Zoltan Almasi, GM Vassily Ivanchuk